Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále s plnou porciou v La Lige. Naposledy vygumoval Čeryševa či Gómeza

Španielska La Liga 2019/2020 má za sebou 20 kôl a slovenský obranca Martin Valjent (24) stále odohral plný počet zápasov aj minút. S výnimkou nadstaveného času má za sebou už 1800 minút v drese nováčika RCD Mallorca.

21.01.2020 13:15
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

perseverancia ⏳‍♂️ #throughalldifficulties #alltogether

Príspevok, ktorý zdieľa Martin K. Valjent (@martinvaljent),

Úsmev na tvári mu momentálne vyčaril aj nedeľňajší suverénny triumf jeho tímu nad FC Valencia (4:1). Mallorca sa ním na dva body odpútala zo zostupového pásma, aktuálne je na 17. mieste so ziskom 18 bodov z 20 zápasov (5–3–12).

„Pre nás to bol výborný zápas. Potrebovali sme už zabodovať, zvíťaziť, čo sa nám dlhší čas nepodarilo. Dosiahli sme vynikajúci výsledok, myslím si, že aj zápas zniesol prísnejšie kritériá. My máme svoje kvality, sme fyzické mužstvo. Nebudeme si klamať, pomohlo nám, že Valencia neodohrala svoj najlepší zápas. My sme k tomu určite pomohli vynikajúcim fyzickým výkonom, peknými akciami a nakoniec aj štyrmi gólmi,“ uviedol Martin Valjent v rozhovore na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu.

Valjent nechcel príliš komentovať vlastný výkon, hoci so svojím kolegom zo stredu obrany Antoniom Raillom „vygumoval“ ofenzívne tromfy súpera Rusa Denisa Čeryševa, Uruguajčana Maxiho Gómeza či Francúza Kevina Gameira.

„Mám dobrý pocit z výkonu nášho defenzívneho radu. V druhom polčase nám to trochu uľahčilo vylúčenie hráča súpera. Nebezpečných výpadov hráčov Valencie bolo menej,“ skonštatoval odchovanec dubnického futbalu.

Na pripomenutie, že je stále jedným z troch hráčov s plnou minutážou v tejto sezóne La Ligy, Valjent odpovedal: "Vnímam to z dvoch pohľadov. Určite som šťastný, že mám dôveru trénera a nastupujem stabilne. Tá druhá stránka sa týka zdravia. Ďakujem Bohu, že som zdravý a že môžem na tie zápasy nastupovať. Je za tým veľa práce, ale treba sa posúvať ďalej a snažiť sa byť na každý ďalší zápas čo najlepšie pripravený.“

Okrem španielskej najvyššej súťaže je pre Valjenta aktuálna aj reprezentačná téma. O dva mesiace aj päť dní odohrajú Slováci proti Írom v Bratislave semifinále baráže o účasť na ME 2020. Valjent zatiaľ nedostal v drese s dvojkrížom veľa šancí, ale teraz sa to môže zmeniť.

Martin Valjent. Foto: SITA/AP
Martin Valjent Martin Valjent.

„Reprezentovať Slovensko je pre mňa veľká česť, navyše sa môžem stretnúť s chalanmi, ktorých poznám už veľmi veľmi dlho. Budem pracovať tak, aby som sa dostal do nominácie. Stále sa považujem za mladého hráča, ale roky plynú a asi až neskôr si uvedomím, že prežívam v súčasnosti tie najkrajšie futbalové časy,“ dodal Valjent pre futbalsfz.sk.

1 debata chyba