Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na chlapcov som hrdý, vraví Kozák. Vyjadril sa aj k odchodom opôr

Futbalisti Slovana Bratislava neukončili sériu prehier v záverečnom vystúpení v rámci aktuálneho ročníka Európskej ligy.

13.12.2019 08:22
Slovan, Braga Foto: ,
Futbalisti Slovana sa lúčia s fanúšikmi po zápase s Bragou.
debata (2)

Zverenci trénera Jána Kozáka mladšieho vo štvrtkovom zápase šiesteho kola skupinovej fázy na domácom trávniku proti Sportingu Braga dvakrát viedli, ale sľubne rozbehnutý duel nedotiahli do víťazného konca.

Ešte dvadsať minút pred uplynutím riadneho hracieho času vládla medzi takmer 11 000 priaznivcami na tribúnach Tehelného poľa radosť, potom však hráči portugalského tímu skórovali trikrát, triumfovali 4:2 a ovládli tabuľku K-skupiny.

VIDEO: Tréner futbalistov Slovana Ján Kozák hodnotí zápas s Bragou, po ktorom sa jeho zverenci rozlúčili s Európskou ligou.

Video

Ústrednou postavou v domácom tíme bol tradične slovinský kanonier Andraž Šporar. V 42. min otvoril skóre stretnutia svojím piatym gólom v prebiehajúcej edícii Európskej ligy a v 70. min asistoval Mohovi pri presnom zásahu na 2:1. Od 72. min však patrilo ihrisko hráčom Sportingu. O vyrovnanie sa postaral Trincao Franscisco, do vlastnej siete poslal nešťastne loptu Vasil Božikov a v závere spečatil konečný výsledok striedajúci Paulinho.

„Myslím si, že celkovo bol zápas výborný. Dlho sme hrali veľmi dobre, nebolo to z našej strany len bránenie alebo odkopávanie lopty. Ukázali sme kvalitu, pekné akcie a strelili sme góly. Po 70 minútach však prišla kríza. Hráči toho mali dosť. Súper bol veľmi kvalitný. Ukázal, že ak mu necháte priestor, vie to využiť. Súboj s Bragou nám ukázal veľa a budeme pracovať na tom, aby sme odohrali v Európe ďalšieho takéto duely,“ zhodnotil Kozák ml.

Slovan sa lúčil s EL proti Brage Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Slovana počas záverečného...

Slovan nevyužil psychickú výhodu po dvoch strelených góloch. V oboch prípadoch inkasoval ešte vo chvíľach, keď fanúšikovia na tribúnach oslavovali.

„Kľúčové bolo, že sme ani raz neudržali dlhšie vedenie. Po góle Šporara sme si mali ustrážiť náskok do konca prvého polčasu. Rovnako po druhom presnom zásahu sme dovolili súperovi rýchlo vyrovnať. Ak by sme boli vo vedení dlhšie, hráči Bragy by asi boli nervóznejší, ale nepodarilo sa nám to,“ pokračoval tréner domácich.

„Belasí“ obsadili v konečnej tabuľke K-skupiny tretie miesto so ziskom štyroch bodov za domáce víťazstvo 4:2 nad tureckým Besiktasom Istanbul a remízu 2:2 na ihrisku Bragy. V nasledujúcich troch dueloch prehrali zhodne o jediný gól a v rozlúčke so skupinovou fázou podľahli Sportingu pred vlastnými fanúšikmi o dva góly.

Účastník portugalskej Primeira ligy prenikol do jarnej vyraďovacej časti z prvej pozície so 14 bodmi, s bodovým odstupom za ním skončil anglický Wolverhampton Wanderers. Na posledné štvrté miesto sa zaradil trojbodový Besiktas.

„Ak by sme mali na konte aspoň tri body navyše, spokojnosť by bola väčšia. V každom zápase sme však hrali o body a bojovali sme o dobrý výsledok. Na chlapcov som hrdý, zaslúžia si veľkú pochvalu. Budeme naďalej pracovať na tom, aby sme sa zlepšovali,“ hovoril Kozák, ktorý prebral mužstvo po nevydarenom účinkovaní v úvodnom predkole Ligy majstrov a doviedol ho až do skupinovej fázy Európskej ligy.

„Mám z toho radosť. Teší ma každá pochvala, či už zo strany médií, fanúšikov alebo súperových trénerov. Ďakujem za šancu a som rád, že som sa jej chytil. Netreba sa však uspokojiť, takéto zápasy chceme hrať pravidelne a túžime sa neustále posúvať.“

V drese Slovana počas účinkovania v pohárovej Európe vyčnievali viaceré individuality. Zaujal najmä päťgólový Šporar, ktorý je stabilne produktívny aj v slovenskej najvyššej súťaži. Ďalším ašpirantom na zimný odchod do kvalitnejšej ligy je brankár Dominik Greif.

Okolo oboch hráčov sú prestupové šumy a hlavný tréner nevylúčil ich odchod. „Ak prídu ponuky, ktoré budú pre klub výhodné, možno niektorí hráči odídu. Našou úlohou potom bude, aby sme ich nahradili,“ uzavrel Kozák.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml.