Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák rieši kritický post. Šporar: Prišli sme po víťazstvo

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák ml., musí pred štvrtkovým zápasom Európskej ligy UEFA 2019/20 proti Besiktasu Istanbul vyriešiť jeden otáznik v obrane. S výpravou totiž na predposledný zápas K-skupiny neodcestoval obranca Jurij Medveděv, ktorý na poste pravého obrancu nastupoval pravidelne.

27.11.2019 18:50
Slovan Bratislava, Foto: ,
Futbalisti Slovana Bratislava trénujú v Istanbule.
debata

Českého legionára v uplynulom ligovom zápase so Sereďou (2:0) nahradil Lukáš Pauschek, ten však nefiguruje na súpiske Slovana pre európske súťaže. Rovnako ako ďalšia alternatíva na tomto poste Mitch Apau.

„Mám pripravené nejaké možnosti a verím, že sa rozhodneme správne. Nechajte sa prekvapiť,“ povedal tréner Slovana na stredajšej tlačovej konferencii.

Kozák však pred odletom do Istanbulu mal aj dobré správy. S mužstvom trénovali Dominik Greiff, Moha, Kenan Bajrič a Aleksandar Čavrič, ktorí mali prednedávnom zdravotné problémy. „Zdravotne sú v poriadku a všetci sú pripravení nastúpiť,“ prezradil kouč „belasých“.

Tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml. a jeho... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Ján Kozák, Tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml. a jeho zverenec Myenty Abena na predzápasovej tlačovej konferencii.

Hráči Slovana si v stredu večer miestneho času otestovali štadión Besiktasu, obranca Myenty Abena pred tréningom povedal:

„Besiktas má veľmi dobrý tím a navyše mu domáci fanúšikovia vytvoria fantastickú atmosféru. Bude to tu veľmi hlučné, ale niečo podobné sme zažili v Solúne proti PAOK. Takže si myslím, že sme na to pripravení“.

Slovan má pred zápasom šancu postúpiť z K-skupiny do ďalšej fázy. Musí však zvíťaziť a zároveň potrebuje, aby sa paralelne hraný zápas Bragy s Wolverhamptonom neskončil remízou. Kozák sa však sústredí len na zápas svojich zverencov a po výsledku z Portugalska nebude pátrať.

Štadión istanbulského Besiktasu. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Besiktas štadión, Štadión istanbulského Besiktasu.

„Nechcem to vôbec riešiť. My musíme hrať čo vieme, každý bod v tejto súťaži je výborný. Z hľadiska rozostavenia uvidíme, čo prinesie priebeh zápasu. Ale my hráme o postup a ak by to nevyšlo, tak aj o tretie miesto v skupine. Takže uvidíme, ako sa to napokon vyvinie.“

Besiktas by mohol dať v zápase podľa tureckých médií aj mladším hráčom, no jeho cieľom je naplno bodovať. V lige zvíťazil štyrikrát za sebou a v šiestich zápasoch inkasoval len jeden gól.

„Domáci zlepšili najmä organizáciu hry, takže v tomto to pre nás bude o to ťažšie,“ uzavrel Kozák.

Šporar: Prišli sme po tri body

Slovan si v K-skupine pripísal sedem gólov, štyri z nich Andraž Šporar. Slovinský útočník sa výrazne podieľal na zatiaľ jedinej výhre belasých. Brankára Besiktasu Lorisa Kariusa v prvom súboji prekonal dva razy.

V lige so Sereďou nastúpil až po vyše hodine hry. Tréner Kozák priznal, že pôvodne nemal v úmysle poslať ho na ihrisko.

„Zdravotne som v poriadku, chcel som hrať, ale tréner mi vysvetlil, že teraz nás čaká päť zápasov v krátkom čase a ani jeden nebude ľahký, akceptoval som to,“ vysvetlil strelec, ktorý by sa mal v Istanbule objaviť v základnej zostave.

V lige nastúpil len v deviatich zo šestnástich zápasoch, ale dal jedenásť gólov. „Efektivitu by som rád potvrdil aj v Turecku a opäť skóroval. Chceme hrať ofenzívne, ale nie až tak otvorene ako doma, pretože v Európskej lige sú lepší súperi. Ideme si po víťazstvo a tri body,“ doplnil.

Uplynulú sobotu sedel len v hľadisku brankár Dominik Greif. Podľa trénera nebol ešte zdravotne úplne pripravený, ale v Istanbule by nemal ani on chýbať. Problémy hlásil už v čase reprezentačného zrazu, pobolievalo ho rameno.

„Zápasov bolo dosť, problémy vznikli z preťaženia, ale každým dňom sa to zlepšovalo,“ vysvetlil mladý brankár.

Očakáva podobnú atmosféru, akú Slovan zažil v Solúne. „Vieme, akú atmosféru dokážu utvoriť diváci v Istanbule. Otázkou je, koľko ich na zápas príde, lebo ich tím nezažíva ideálne obdobie,“ zdôraznil Greif.

Skúsenosti z tureckého prostredia má kapitán belasých Vasil Božikov, dva roky (2015 – 2017) pôsobil v istanbulskom tíme Kasimpasa, zahral si aj na štadióne vo Vodafone Parku. Na toto obdobie má príjemné spomienky.

„Nemyslím si, že to budeme mať ľahšie len preto, že Besiktas už nemá v skupine šancu na postup. Čaká nás ťažký zápas, ale v Turecku by sme radi zopakovali podobný výkon i výsledok ako doma,“ vyhlásil Božikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Besiktas Istanbul #Ján Kozák ml. #Andraž Šporar