Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prerušenie nebolo zlomové, zhodli sa v Slovane. Greifa potešila absencia VAR-u

Futbalistom bratislavského Slovana sa nepodarilo revanšovať hráčom anglického Wolverhamptonu za októbrovú domácu prehru 1:2.

08.11.2019 09:17
Ján Kozák Foto: ,
Tréner Slovana Ján Kozák rozdáva pokyny vo Wolverhamptone.
debata (5)

Na Molineux Stadium dlho odolávali tlaku súpera, ale v nadstavenom čase strelil jediný gól duelu mexický útočník Raúl Jiménez. Ten krátko predtým zavinil zranenie Kenana Bajriča, ale hráči ani tréner Ján Kozák ml. nepovažovali dlhé prerušenie za zlomové.

Andraž Šporar mal náročnú úlohu, keď celý zápas bojoval na hrote útoku osamotene. Zdôraznil, že hostia boli pod tlakom už pred vynútenou pauzou.

Prehra Slovana s Wolves a zranenie Bajriča Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Lavička Slovana vo Wolverhamptone.

„V prvom polčase sme s nimi možno hrali vyrovnane, ale v druhom to nebol náš zápas. Nemali sme ani jednu strelu na bránku, bola to iba defenzíva a defenzíva. Dopredu sme nepredviedli vôbec nič, druhý polčas bol veľmi slabý a prehrali sme zaslúžene. Myslím si, že situácia s Kenanom o tom nerozhodla. Gól padol dve, tri minúty po obnovení hry, takže sme už boli v tempe,“ zhodnotil Šporar, podľa ktorého by si Jiménez zaslúžil kartový trest, iba pokiaľ by išlo o úmysel: „Nemyslím si, že to tak bolo.“

Domáci prestrieľali hostí 19:5, v strelách na bránku mali prevahu 7:1. Jediný pokus do priestoru troch žrdí Wolves vyslal práve Šporar, ktorý bol vpredu proti presile troch stopérov. Slovanu chýbal kľúčový krídelník Moha a obrancovia súpera sa mohli o to viac sústrediť na slovinského útočníka:

„Aj my sme bránili dobre, ale problém je, že je veľmi ťažké 90 minút iba brániť. Prichádzal jeden, druhý, tretí center, to je veľmi náročné pre defenzívu. Hráčom, akými disponuje Wolverhampton, stačí ponúknuť jednu chybu, vlastne to ani nemusí byť chyba, stačí jeden dobrý center, dobrý výskok a je to gól.“

Inkasovaný zásah z nadstaveného času spôsobil, že úradujúci slovenský majster nabral v K-skupine už päťbodové manko na svojho štvrtkového súpera. „Po týchto dvoch zápasoch sme v ťažšej situácii. Môžeme ešte vybojovať šesť bodov, no musíme ukázať viac smerom dopredu a byť nebezpečnejší pred bránkou súpera. Keď budeme hrať troška ofenzívnejšie, bude to dobré,“ dodal Šporar.

Vedúca Braga získala ešte o bod viac ako Wolverhampton a Slovan nemá postup vo vlastných rukách, ani ak zvíťazí v oboch zostávajúcich vystúpeniach. „Samozrejme, je to sklamanie, opäť sme boli blízko k bodu, tak ako v domácom zápase. Z dvoch duelov nemáme ani bod, ale myslím si, že výkony v oboch súbojoch boli na hranici našich možností. Dúfam, že takto budeme pokračovať a v Európe ešte získame nejaký bod,“ povedal Kozák ml.

Jeho zverenci nastúpia 28. novembra na ihrisku posledného Besiktasu Istanbul, skupinovú fázu uzavrú 12. decembra doma proti Sportingu Braga. „Chceme vyhrať oba zostávajúce zápasy a potom sa budeme pozerať na tabuľku. Ináč nemáme žiadnu šancu. Vo Wolverhamptone sme to prehrali v závere, mrzí to, pretože sme prišli bodovať,“ uviedol obranca Jurij Medveděv a na záver vyzdvihol vyše tisícku priaznivcov v sektore hostí: „Boli super, strašne im za to ďakujeme, bolo ich počuť celý zápas. Žiaľ, neurobili sme im radosť tým, že by sme tu bodovali.“

Greif vyzdvihol kvalitu súpera

Brankár hostí Dominik Greif sa prezentoval niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi, no radosť z nich zatienilo sklamanie z tesnej prehry.

„Hrali na úplne inej úrovni ako v zápase u nás. Ukázali svoju pravú tvár a prakticky nás k ničomu nepustili. Hnalo ich aj publikum, diváci neskutočne hučali pri každom rohu. Tlak sa stupňoval a dostali sme hlúpy gól po tečovanom centri. Samozrejme, z pohľadu mňa ako jednotlivca tam bolo niekoľko dobrých zákrokov, ale vždy je najpodstatnejší tímový výsledok,“ skonštatoval 22-ročný Greif v priestoroch mixzóny.

Tréner Wolverhamptonu Nuno Espírito Santo s... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Nuno Espírito Santo, Dominik Greif Tréner Wolverhamptonu Nuno Espírito Santo s brankárom Slovana Dominikom Greifom po zápase.

Gólu domáceho tímu predchádzala dobrá práca Adamu Traorého, ktorý robil „belasým“ veľké problémy už v úvodnom meraní síl na Tehelnom poli. „Dnes bol takisto výborný. Snažili sme sa ho zdvojovať, napriek tomu v závere odcentroval. Prvý krok s loptou má veľmi rýchly, dokázali sme jeho center iba tečovať a potom už lopta nevyspytateľne letela a bol z toho gól,“ opísal rozhodujúci moment brankár slovenského majstra.

Dominik Greif sa vyznamenal najmä v 51. min, keď zneškodnil penaltu Portugalčana Rubena Nevesa. Po zápase však priznal, že pokutový kop sa zrejme mal opakovať. „Samozrejme, chytená penalta vždy dodá sebavedomie. Mal som to nasledované a aj Jurij Medveděv by poradil správnu stranu. Súper to tiež nekopol najlepšie, no som rád, že tu nie je VAR, lebo si nemyslím, že som mal pri odraze jednu nohu na čiare,“ uviedol rodák z Bratislavy.

Brankár Slovana Dominik Greif likviduje penaltu... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Dominik Greif Brankár Slovana Dominik Greif likviduje penaltu Rubena Nevesa z Wolverhamptonu.

Druhá prehra v priebehu 14 dní výrazne skomplikovala šance Slovana Bratislava na postup zo základnej skupiny, čo si plne uvedomuje aj Greif.

„Nebudeme si klamať, už máme len teoretickú šancu na postup. Bohužiaľ, šťastie, ktoré sme mali s PAOK-om, nás v tomto dvojzápase opustilo. Nemáme sa však za čo hanbiť. Siahli sme si na dno svojich síl, odovzdali sme maximum a jednoducho to nevyšlo. Máme pred sebou ešte dva zápasy, ktoré si musíme užiť. Človek nikdy nevie, či si ešte niekedy zahrá v Európskej lige,“ dodal Greif.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava