Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prehral o gól aj v odvete. Inkasoval po hororovom zranení Bajriča

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľahli hráčom Wolverhamptonu Wanderers 0:1 vo štvrtkovom zápase 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy.

07.11.2019 23:03 , aktualizované: 08.11.2019 00:13
Slovan, ďakovačka Foto: ,
Futbalisti Slovana aplaudujú fanúšikom po prehre vo Wolverhamptone.
debata (5)

Slovenského majstra niekoľkokrát podržal brankár Dominik Greif, v 51. min zneškodnil pokutový kop Rubena Nevesa, ale Molineux Stadium si napokon čisté konto neudržal.

V nadstavenom čase skóroval Mexičan Raúl Jiménez, ktorý rozhodol o triumfe „vlkov“ aj v prvom vzájomnom súboji na Tehelnom poli.

Záver zápasu poznačilo zranenie Kenana Bajriča, ktorého museli po niekoľkominútovom ošetrovaní odniesť na nosidlách.

Zverenci Jána Kozáka sa najbližšie predstavia v pohárovej Európe 28. novembra, keď zavítajú na pôdu tureckého Besiktasu Istanbul.

Európska liga – K-skupina:

Wolverhampton Wanderers – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ R. Jiménez
ŽK: 89. Jiménez (Wolverhampton), rozhodovali: Nijhuis – Balder, Goossens (všetci Hol.), 29 789 divákov
Wolverhampton: R. Patrício – Dendoncker, Coady, Kilman – Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre (90.+ Jonny) – A. Traoré (90.+ Bennett), R. Jiménez, Neto (69. Cutrone)
Slovan: Greif – Medveděv, Abena, Božikov, De Marco – Bajrič (89. Ljubičič), de Kamps – Ratao (70. Suchockij), Rabiu (90.+ Daniel), Dražič – Šporar

Sporting Braga – Besiktas Istanbul 3:1 (2:1)
Góly: 15. a 37. Paulinho, 81. Eduardo – 29. Boyd

Tabuľka K-skupiny:
    Z V R P S B
1. Sporting Braga 4 3 1 0 8:4 10
2. Wolverhampton 4 3 0 1 4:2 9
3. Slovan Bratislava 4 1 1 2 7:7 4
4. Besiktas 4 0 0 4 4:10 0
Prehra Slovana s Wolves a zranenie Bajriča Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Lavička Slovana vo Wolverhamptone.

Futbalisti slovenského majstra si prvú šancu vypracovali už v šiestej minúte. Po rohovom kope predĺžil loptu za seba Vernon De Marco, ale slovinský záložník Kenan Bajrič z dobrej pozície netrafil bránku. O dve minúty neskôr sa mohli tešiť z gólu hráči Wolverhamptonu, svoje kvality však ukázal 22-ročný brankár Dominik Greif.

Bratislavský rodák výborne reagoval na tečovanú strelu Joaa Moutinha spoza šestnástky a ľavou rukou loptu vyrazil. Následne sa tempo hry upokojilo a diváci na Molineux Stadium nevideli veľa gólových príležitostí. Z úvodného dejstva zaujal ešte strelecký pokus domáceho kanoniera Raúla Jiméneza, ktorý Greif s námahou vytesnil na roh.

V 51. min mali zverenci trénera Nuna Espírita Santa obrovskú šancu na strelenie otváracieho gólu. Po spornom faule Vasila Božikova si loptu postavil na biely bod Ruben Neves, ale Greif vystihol smer jeho strely a pokutový kop zneškodnil. Brankár „belasých“ sa vyznamenal aj o šesť minút neskôr, keď si poradil s pohotovým zakončením írskeho obrancu Matta Dohertyho.

Záver stretnutia ovplyvnilo vážne zranenie Bajriča, ktorého lekári ošetrovali priamo na hracej ploche takmer 10 minút. Aj preto hlavný arbiter nadstavil až tucet minút, čo na strelenie rozhodujúceho gólu zužitkoval po centri Adama Traorého mexický útočník Raúl Jiménez.

Hráči Wolverhamptonu sa tešia po góle Raúla... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Raúl Jiménez, radosť Hráči Wolverhamptonu sa tešia po góle Raúla Jiméneza.

Hlasy (zdroj: RTVS, TASR):

Nuno Espirito Santo, tréner Wolverhamptonu: „Museli sme byť trpezliví, kombinovali sme a vypracovali sme si dosť šancí. Slovan však je veľmi kvalitný a veľmi dobre organizovaný tím. Keď sme skórovali, bol to fantastický moment, Molineux Stadium nás poháňal dopredu.“

Dominik Greif, brankár Slovana: „O Bajričovi nemám informácie. Dostal kopanec do hlavy a bol v kŕči. Bolo to náročné stretnutie. Oni ukázali veľkú kvalitu, podali iný výkon ako u nás. My sme neboli nebezpeční až tak veľmi v ofenzíve. Škoda, remízu sme mohli udržať. Naozaj, škoda toho.“

Brankár Slovana Dominik Greif likviduje penaltu... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Dominik Greif Brankár Slovana Dominik Greif likviduje penaltu Rubena Nevesa z Wolverhamptonu. Bratislavskému tímu však nakoniec jeho skvelý výkon na body nestačil.

Vernon de Marco, obranca Slovana: „Je to pre nás teraz sklamanie. Dnes sme boli lepší. Nie je to slovenská liga, musíme si uvedomiť, že to bol ťažký zápas. Bojovali sme až do konca. Možno sme mali málo šancí v ofenzíve. Matematicky ešte máme šancu na postup a pobijeme sa o to. Už budúci zápas musíme odovzdať všetko, čo je v nás.“

Andraž Šporar, útočník Slovana: „Bol to ťažký zápas, v prvom polčase sme ešte niečo mali, v druhom už nie. Nebol to náš najlepší zápas, súper ukázal veľkú kvalitu. Kenana kopli do hlavy, nebol pri vedomí. Potom však povedali, že bude v poriadku. Teraz pôjde asi na jednu noc do nemocnice.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Wolverhampton Wanderers