Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáci hrad nie je nedobytný. Slovan to prišiel potvrdiť

My home, my castle! Môj dom, môj hrad! Táto anglická zásada v K-skupine Európskej ligy neplatí. V nej sa zatiaľ viac darí hosťujúcim mužstvám.

07.11.2019 06:00
Dominik Greif Foto: ,
Brankár Dominik Greif počas predzápasového tréningu Slovana vo Wolverhamptone.
debata

V Anglicku bez Čavriča i Mohu

Futbalisti Slovana by radi tento trend potvrdili. Vo štvrtok ich čaká štvrtý a najťažší zápas v skupine – na anglickej pôde. Predstavia sa na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers.

Zo šiestich stretnutí v K-skupine vyhral domáci tím jediné. Tešil sa práve Slovan, ktorý zdolal na Tehelnom poli Besiktas Istanbul, aj to až dvoma gólmi v nadstavenom čase (4:2). Súper bratislavského tímu nastúpi na Molineux Stadium v pohárovej súťaži po takmer dvoch mesiacoch.

Hneď v prvom súboji skupiny narazil na Bragu a tesne jej podľahol (0:1). V zápase so slovenským majstrom bude favoritom a spolu s fanúšikmi, ktorých sa do hľadiska vojde 30-tisíc, verí, že konečne zaberie naplno.

Pravda, pred dvoma týždňami belasí zohrali s týmto súperom vyrovnanú partiu a trochu nešťastne podľahli (1:2). „Som sklamaný, pretože sme prehrali zápas, ktorý sme nemuseli prehrať,“ vyhlásil po súboji bratislavský tréner Ján Kozák mladší.

Podľa neho podalo mužstvo výborný výkon. „Potvrdili sme, že dokážeme hrať s každým a že sme na dobrej ceste. Tešíme sa na zápas a verím, že kvalitu potvrdíme aj tentoraz,“ vyhlásil pred odchodom na odvetu.

Slovan prehral s Wolverhamptonom Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Fanúšik si žiada dres jedného z hráčov...

Bratislavský tím odletel v stredu predpoludním do Anglicka a večer absolvoval oficiálny tréning v dejisku stretnutia. Kozáka v posledných dňoch trápil zdravotný stav hráčov.

Niektorí sa dali dokopy, ale napriek tomu doma zostali traja, všetko ofenzívne typy – okrem dlhodobo zraneného Strelca opäť nemôže hrať Čavrič a na zoznam maródov pribudla aj ďalšia opora – Moha. „Ostatní hráči sú už v poriadku a pripravení na zápas,“ dodal.

Kozák: Verím, že to zvládneme

Tréner sa spolieha na to, že od júla, keď mužstvo vstúpilo na medzinárodnú scénu, odohralo už viacero náročných stretnutí.

„Máme za sebou už niekoľko dobrých a ťažkých zápasov aj vonku, napríklad na ihrisku PAOK-u. V kádri máme aj zopár reprezentantov, takže verím, že to zvládneme. Predovšetkým musíme odviesť čo najlepší výkon a ak by sa nám podarilo aj bodovať, bol by to výborné,“ zdôraznil Kozák.

Wolverhampton, trojnásobný šampión Anglicka, čaká už dlho na výraznejší úspech na medzinárodnej scéne. V minulom ročníku Premier League ako nováčik obsadil siedme miesto.

Momentálne sa mu natoľko nedarí, patrí mu aktuálne dvanásta priečka tabuľky. Vyhral len dva zápasy z jedenástich, ale jedno víťazstvo stálo za to – pred mesiacom získal tri body na pôde obhajcu titulu Manchestru City.

Aj uplynulú sobotu vybojoval cenný výsledok, keď na Emirates Stadium pred vyše 60-tisíc divákmi remizoval s Arsenalom (1:1). „Aspoň bod sme si zaslúžili, lebo sme mali viac šancí, škoda, že sme neboli efektívnejší,“ komentoval stretnutie portugalský tréner Nuno Espirito Santo.

Jediný gól Wolverhamptonu strelil Mexičan Raul Jimenez, ten istý hráč, ktorý rozhodol nedávno aj zápas v Bratislave, keď premenil pokutový kop.

Stretnutie Wolves – Slovan sa začína o 21.00 a vysiela ho RTVS na Dvojke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml. #Wolverhampton Wanderers