Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar očakáva jeden z najväčších zápasov, aký hral. Wolves mrzí neúčasť fanúšikov

Tréner Slovana Ján Kozák mladší nemôže do konca jesene rátať s mladým útočníkom Dávidom Strelcom, ktorý si zlomil nohu a už je aj po operácii. Okrem neho má však na zápas s Wolverhamptonom k dispozícii všetkých ostatných členov kádra.

23.10.2019 14:52 , aktualizované: 20:35
Dominik Greif, Ján Kozák ml. Foto: ,
Brankár Slovana Dominik Greif a tréner Ján Kozák ml. počas tlačovej konferencie pred zápasom 3. kola K-skupiny Európskej ligy proti Wolverhamptonu.
debata (1)

V uplynulom ligovom kole sa do neho vrátili aj dvaja hráči, ktorých trápili v predchádzajúcich týždňoch zranenia. Proti Pohroniu si zahral Brazílčan Rafael Ratao aj Srb Aleksandar Čavrič.

„Som rád, že sa obaja vrátili do ligy, verím, že ich forma bude rásť. Zvyšujú v tíme konkurenciu a určite nám pomôžu,“ zdôraznil Kozák.

Obaja si už zahrali v predkolách Európskej ligy, ale ani v jednom zo zápasov v skupine ešte nenastúpili. Vo štvrtok budú mať prvú šancu, hoci aj tréner upozornil, že po dlhej pauze nemôže s nimi zatiaľ počítať v základnej zostave.

„Nastúpil som v lige po dvoch mesiacoch, pauza trvala dlhšie, ako som si myslel. Som rád, že som si zahral aspoň chvíľu, je to dobrý pocit. Mám ešte trochu problémy s kondíciou, ale verím, že to bude stále lepšie a lepšie,“ vravel Čavrič.

Pripomína, že teraz má mužstvo pred sebou veľmi náročný zápas v Európskej lige. „Anglický súper má výborných hráčov a hrá dobrý, útočný futbal. Chceme podať čo najlepší výkon, aby sme mali šancu byť opäť úspešní,“ vyhlásil Čavrič, ktorý vybehol na trávnik v závere stretnutia s Pohroním.

Ratao pomohol tímu v súboji s nováčikom prvým gólom krátko pred prestávkou. Skóroval už aj v Európskej lige, ešte v súboji tretieho predkola dal gól do siete Dundalku. „Ligovým víťazstvom nad Pohroním sme sa dobre naladili aj na štvrtkový zápas. Teraz však máme pred sebou stretnutie i súpera úplne iného rangu,“ zdôraznil.

Dominik Greif tiež upozorňuje na silu súpera. „Videli sme video, aj nám tréneri niečo o súperovi vraveli. Ale, samozrejme, anglickú ligu sledujem vždy, keď je príležitosť, je to najlepšia súťaž na svete, vždy sa v nej môžem niečo priučiť,“ pripomenul brankár Slovana. Mrzí ho trest od UEFA i fakt, že mnohí fanúšikovia sa na štadión nedostanú. Ale spolu so spoluhráčmi sa teší opäť na detské publikum.

„Našťastie, existuje takáto alternatíva. Už v zápase s Besiktasom boli emócie nefalšované, v povzbudzovaní mladých fanúšikov bolo srdce, dodávalo nám to energiu. Opäť nás čaká úžasný zápas, verím, že deti výkonom nesklameme.“

Najlepší strelec tímu Andraž Šporar hovoril po stretnutí s Besiktasom, na ktorom bolo šesťtisíc detí, že to bolo pre neho niečo špeciálne. „Ak ich príde teraz dvadsaťtisíc, bude to jeden z najväčších zápasov, aký som hral,“ vyhlásil slovinský útočník.

Wolves mrzí neúčasť hosťujúcich fanúšikov

Futbalisti Wolverhamptonu Wanderers hrajú v európskej súťaži premiérovo od sezóny 1980/1981. V Európskej lige majú značné ambície a konečná v K-skupine by pre nich bola veľkým sklamaním. V úvodných dvoch kolách získali tri body.

Na Tehelnom poli sa vo štvrtok o 18.55 h predstaví siedme mužstvo predchádzajúceho ročníka anglickej Premier League.

„Sme v skupinovej fáze a, samozrejme, chceme postúpiť do vyraďovacej časti a dostať sa čo najďalej. Čaká na nás ďalší zápas, ktorý nás môže priblížiť k tomuto cieľu. Miestenka v Lige majstrov pre víťaza Európskej ligy je veľké lákadlo, v tejto sezóne by to bol splnený sen. Je to však ešte veľmi ďaleko a nechceme sa tým momentálne príliš zaťažovať,“ povedal obranca Matt Doherty na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii.

Na snímke tréner Wolverhamptonu Wanderers Nuno... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Nuno Espírito Santo Na snímke tréner Wolverhamptonu Wanderers Nuno Espírito Santo počas tlačovej konferencie pred zápasom proti Slovanu.

Wolves prešli v predkolách cez Crusaders zo Severného Írska, arménsky Pjunik Jerevan i taliansky FC Turín. V prvom stretnutí K-skupiny podľahli portugalskému Sportingu Braga (0:1) a potom zdolali turecký Besiktas Istanbul (1:0). Klub spoznáva súperov mimo Anglicka po dlhom čase a teraz je na rade slovenský šampión:

„Je to výzva, nepoznáme tieto tímy ani ich hráčov. Nemôžeme počítať s tým, čo vieme o protivníkoch v domácej súťaži. Po tréningu a v deň zápasu absolvujeme detailnejšiu analýzu, berieme to s maximálnou vážnosťou a uvedomujeme si silu súpera. Slovan je momentálne na čele, určite nič nepodceníme. Bude to o dobrej taktike a koncentrácii, máme viacero hráčov so skúsenosťami z medzinárodnej scény a sme profesionáli.“

Dohertyho zarmútilo, že Európska futbalová únia (UEFA) v rámci trestu Slovana neumožnila vstup na štadión ani štandardnému počtu hosťujúcich fanúšikov, z ktorých sa do hľadiska dostane len 200:

„Nepoznám celý problém, berieme to tak, ako to je. Počul som, že štadión bude plný detí, bude tam hluk, z tohto pohľadu to pomôže atmosfére. Nespĺňa to definíciu hrania za ‚zatvorenými dverami‘, ale musíme sa s tým vyrovnať a rešpektovať to. Na ihrisku bojujeme ako tím a musíme to zvládnuť.“

Rovnaký názor zastáva aj tréner Nuno Espirito Santo: „Máme pred sebou ďalšiu náročnú skúšku, žiaľ, bez našich fanúšikov. Nechápem prečo, no musíme sa zomknúť napriek týmto skutočnostiam. UEFA rozhodla, klub to musel akceptovať. Som si istý, že ani Slovan nie je nadšený touto situáciou. Možno to pomôže mladým ľuďom, keď im niekto vysvetlí, prečo sú na štadióne, aby pochopili, že rasizmus je jedna z najabsurdnejších vecí v živote.“ (TASR)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Wolverhampton