Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prišiel o milióny. Štadión prejde úpravami

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Slovan uzatvorením štadióna na zápas s Besiktasom Istanbul a aj na nasledujúci súboj s Wolverhamptonom Wanderers v skupine Európskej ligy. Ako potvrdil marketingový manažér ŠK Tomáš Straka, klub tým príde asi o dva milióny eur.

16.10.2019 14:44 , aktualizované: 18:54
Slovan Foto: ,
Choreografia fanúšikov Slovana Bratislava pred problematickým derby proti Trnave.
debata (5)

„Je to odhad, ale suma sedí, to sú peniaze, o ktoré sme prišli z tržieb na vstupnom, z prevádzky bufetov a predaja suvenírov,“ informoval Straka.

Podobne ako na Besiktas Slovan umožní bezplatnú účasť detí do 14 rokov (na desať detí jeden dospelý ako doprovod) aj na zápas s anglickým tímom o týždeň. „Záujem je obrovský, registrujeme už šestnásťtisíc žiadostí zo všetkých kútov Slovenska, aj z východu. Všetko nasvedčuje tomu, že hľadisko bude vypredané,“ informoval Straka.

TV Pravda: Slovan predstavil novú kampaň „Spolu sme Slovan“. Pozrite si video
Video

Na rozdiel od stretnutia s Besiktasom má Slovan viac času na organizačné zabezpečenie akcie a vyhovujúcejší je aj výkop zápasu, na súboj s Besiktasom bol o dve hodiny neskôr.

„Už po prvom zápase s Besiktasom som povedal, že účasť šesť tisíc detí bolo pre mňa niečo špeciálne a nezabudnem na to celý život. Ak ich príde teraz dvadsaťtisíc, bude to jeden z najväčších zápasov, aký som hral,“ vyhlásil najlepší strelec belasých Andraž Šporar.

ŠK Slovan Bratislava prezentuje iniciatívu... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Spolu sme Slovan ŠK Slovan Bratislava prezentuje iniciatívu Spolu sme Slovan.

Pridal sa k nemu aj brankár Dominik Greif. „Mrzí nás trest, aj to, že mnohí fanúšikovia sa na štadión nedostanú, ani my nemôžeme mať v hľadisku naše rodiny, ale, našťastie, existuje takáto alternatíva a opäť nás čaká úžasný zápas.“

ŠK sprísňuje bezpečnostné opatrenia a v C-sektore v najbližších dňoch nainštaluje ochrannú sieť, ktorá zabráni hádzaniu predmetov na plochu. Tiež pribudnú ďalšie ochranné prvky.

„Odmietame kolektívnu vinu. Budeme tvrdo postihovať jednotlivcov. Fanúšikovia, ktorí prekročili bariéru a napadli hráča Trnavy v ligovom zápase, dostali doživotný zákaz vstupu,“ vyhlásil Straka.

Zároveň klub spustil aj kampaň Spolu sme Slovan. Jej podstatou je motivovať fanúšikov, aby podporili svoj tím. Ponúka balíček za zvýhodnenú sumu na najbližšie tri domáce ligové zápasy s Pohroním (19. októbra), Senicou (2. novembra) a Sereďou (23. novembra). Každý, kto si ho kúpi, získa predkupné právo aj na lístok na stretnutie s Bragou na 12. decembra.

„Mužstvo víta túto iniciatívu. Nie je ľahké vyhrávať každý zápas. Podporu z tribún si vážime, dodáva nám energiu a hrá sa nám určite ľahšie,“ zdôraznil tréner Kozák ml. Jeho slová doplnil kapitán Vasil Božikov. „Vieme, že len spolu s fanúšikmi môžeme byť úspešní.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga