Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Efektivita Slovana? Lepšia ako má AS Rím či Manchester United

Vždy sa rozhoduje na ihrisku. Štatistiky jeho dianie len dokumentujú či dotvárajú. Svedčia o tom, v čom sú najsilnejšie zbrane daných klubov. A naopak, kde zaostávajú.

04.10.2019 13:04
Slovan Foto: ,
Základná jedenástka Slovana Bratislava v Brage.
debata (1)

Pozrite si tie, ktoré dostali Slovan do čela K-skupiny Európskej ligy. Nechýbajú ani negatívne. Slovenský šampión by mal na niektorých z nich urýchlene zapracovať.

Patrí k nim napríklad celkový počet prihrávok. Slovan v dvoch zápasoch úspešne zrealizoval iba 617 pokusov. Len Getafe (574) a Wolfsberger (583) ich majú menej.

So 77 percentnou úspešnosťou sú belasí ôsmim najhorším tímom v skupinovej fáze Európskej ligy. S 23 faulami patria k lepšiemu priemeru, šesť žltých kariet ich však radí k najtvrdším tímom.

Slovan Bratislava remizoval v Brage Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovan Bratislava remizoval v Brage 2:2.

Pomyselnú cenu fair play si nateraz zaslúžia hráči Astany. Ani jeden z nich nebol napomínaný kartovým trestom.

U slovenského šampióna však prevládajú pozitívne štatistiky. Najdôležitejšou je, že po dvoch stretnutiach má cenné štyri body.

Niektorým z dvanástich tímov, ktoré sú na tom rovnako, sa môžu máliť. Spomeňme napríklad Manchester United, AS Rím či Celtic Glasgow. Slovan či napríklad rakúsky Wolfsberger ich však berú všetkými desiatimi.

Zverenci Jána Kozáka mladšieho si ctia pravidlo, že bez gólu sa nedá vyhrať. Veď patria ku gólovo najproduktívnejším mužstvám. V dvoch zápasoch skóroval až šesťkrát. Lepší sú len Ludogorec (8), Bazilej, PSV Eindhoven a Arsenal (všetci po 7).

Výraznou mierou k tomu prispel Andraž Šporar. S tromi gólmi je najlepším strelcom súťaže spoločne s Claudiom Keseruom (Ludogorec), Ángelom (Getafe) a Donyellom Malenom (PSV).

Šporar so spoluhráčmi ohrozili bránku Besiktasu a Bragy dovedna jedenásťkrát. Strelili šesť gólov a s 55 percentnou úspešnosťou patria k najlepším.

Pre porovnanie – Arsenal dal z 13 šancí 7 gólov (54 percent), Manchester United jediný zo siedmich (14%), AS Rím päť zo šestnástich (31%).

Ak si takúto úspešnosť udržia aj vo zvyšných štyroch stretnutiach, postup do vyraďovacej fázy európskej futbalovej súťaže číslo dva by im nemal uniknúť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Manchester United