Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar zlomil staré pravidlo. Je najlepším strelcom Európskej ligy

Faulovaný hráč by nikdy nemal ísť zahrávať pokutový kop. "Je to vec sebavedomia a nie nejakých rečí či povier. Pokiaľ máte formu, takéto veci vám ani nenapadnú," vravel ešte za čias hráčskej kariéry Frank Lampard na margo starého futbalového pravidla.

04.10.2019 07:28
Šporar Foto: ,
Andraž Šporar (vľavo) oslavuje gól proti Brage. Nasleduje ho Moha.
debata (5)

Niekdajší anglický reprezentant a hráč Chelsea bol za svojich čias jasnou jednotkou pri zahrávaní pokutových kopov The Blues.

Keby sme tento príbeh preniesli pod Tatry, bude o Slovane Bratislava a Andražovi Šporarovi. Slovenský šampión chce podľa trénera Jána Kozáka mladšieho písať históriu. A pero má v rukách najčastejšie práve slovinský útočník.

Slovan Bratislava remizoval v Brage Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovan Bratislava remizoval v Brage 2:2.

„Som hrdý na celý tím. Získať na ihrisku silnej Bragy bod je skvelý výsledok. Museli sme tvrdo pracovať, aby sa nám to podarilo. O to väčšiu radosť máme,“ vravel po zápase s Bragou (2:2) Šporar.

Dvadsaťpäťročný rodák z Ľubľany bol v závere prvého polčasu faulovaný v pokutovom území Bragy. Nešetrný zákrok však rozchodil a penaltu – hoci na dvakrát – premenil. V závere bol blízko aj k druhému presnému zásahu. Center Erika Daniela by pravdepodobne upratal do odkrytej bránky, lenže nakoniec to za neho spravil domáci Hugo Viana.

"Pravidlo o tom, že faulovaný hráč nemá kopať penaltu, sa v tomto prípade potvrdilo. Skóroval som až na druhý pokus. Na penaltu som si však veril. Rád preberiem na seba zodpovednosť aj v ťažších okamihoch. Hoci som proti Sutjeske zlyhal, potom som nasledujúce tri zvládol. Treba si skrátka veriť,“ doplnil Šporar.

Slovan je aj vďaka nemu prekvapujúcim lídrom K-skupiny Európskej ligy. A Šporar s tromi gólmi najlepším strelcom súťaže spoločne s Claudiom Keseruom (Ludogorec), Ángelom (Getafe) a Donyellom Malenom (PSV). Zaujímavosťou je aj fakt, že Slovan v dvoch zápasoch skóroval až šesťkrát. Lepší je len Ludogorec (8), Bazilej, PSV Eindhoven a Arsenal (všetci po 7).

„S nejakými vyhláseniami o postupových ambíciách by som bol zatiaľ opatrný. Povedali sme si, že v skupine chceme vyhrávať zápasy a získať čo najviac bodov. Až po ďalšom zápase s Wolverhamptonom môžeme hovoriť o ambíciách. Teraz máme štyri body a sme prví, čo je veľmi dobré, no do konca skupiny je ešte veľmi ďaleko,“ uzavrel Šporar.

Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar sa... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Šporar Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar sa presadil dvomi gólmi aj v prvom zápase proti Besiktasu.

Slovinský reprezentant je v životnej forme. Ešte nikdy nevstúpil do sezóny s takou paľbou ako teraz. Okrem troch gólov v dvoch stretnutiach Európskej ligy mu to sype aj v domácej súťaži. V piatich zápasoch trafil do čierneho sedemkrát. Celkovo sa v tomto ročníku predstavil v 15 dueloch s bilanciou 12 gólov a 4 asistencie.

„Verím, že mu forma vydrží,“ zaželal si Kozák.

A s ním aj celý slovenský futbal, ktorý sa v európskom klubovom koeficiente krčí na spodných priečkach.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Andraž Šporar #Sporting Braga