Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan túži po prvej výhre. Čaká ho Besiktas a päťtisíc detí

Futbalisti Slovana Bratislava si zahrali dva razy v skupine Európskej ligy.

19.09.2019 06:00
Slovan Bratislava, radosť, Foto: ,
Eufória futbalistov Slovana Bratislava po postupe do skupinovej fázy EL.
debata (7)

Nielenže nepostúpili, ale nevybojovali ani jedno víťazstvo. Teraz sa o prvú výhru v trinástom súboji v skupine pobijú s Besiktasom Istanbul. Nepomôžu im ich tradiční fanúšikovia. Po treste od UEFA však vpustia za brány Tehelného poľa asi päťtisíc detí, ktoré prejavili o dnešný zápas záujem.

Kozák: Každý bod bude výborný

Tréner Slovana Ján Kozák mladší pripomenul, že Slovan nehrá často v Európskej lige a fakt, že nenastúpi pred plným hľadiskom, vníma negatívne.

„Musíme sa s tým vyrovnať. Možno to nebude až tak cítiť, keď nám svojou energiou a povzbudzovaním pomôžu detičky,“ verí Kozák.

Oznámil, že nebude mať k dispozícii Čavriča a ani Rataa. „Budú nám chýbať, lebo najmä v pohárových zápasoch potvrdzovali kvalitu. Dúfam, že ich nahradíme, ale či sa nám to podarí, budeme vedieť až po stretnutí.“

Podľa neho je sila Besiktasu podobná PAOK-u Solún, s ktorým sa stretli nedávno v play off. „Besiktas hrá trochu iným štýlom ako PAOK, ale ich kvalita je porovnateľná. Musíme si dať pozor na chybičky, lebo súper ich dokáže využiť,“

Tvrdí, že jeho tím nebude v najbližších pohárových súbojoch favoritom. „Každý bod bude výborný. Chceme zanechať dobrý dojem a bolo by dobré, aby bolo vidieť, že sa zlepšujeme, že v zápase odovzdáme všetky sily i srdce.“

Slovan má za sebou náročnejšie obdobie, tri zápasy po sebe nevyhral, ale uplynulú nedeľu sa vrátil na víťaznú vlnu, keď zdolal trnavský Spartak. Výkon nebol ideálny. „Najbližšie to musí byť lepšie,“ skonštatoval po derby Kozák.

Slovan - Trnava vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana si pripravili na derby s...

De Marco: Súpera sa nebojíme

Hráčov mrzí, že neprídu do hľadiska ich fanúšikovia. „To je zlé. My ich potrebujeme. Budeme to mať bez nich ťažšie,“ zdôraznil útočník Andraž Šporar.

Strelec belasých dal gól Trnave a predtým aj v kvalifikačnom zápase v slovinskom drese. „Cítim sa dobre. Ale Besiktas bude oveľa lepší ako Trnava a čaká nás ťažší zápas,“ dodal.

Obranca Vernon De Marco víta, že do hľadiska prídu aspoň deti zo škôl a klubov. „Tešíme sa na ne, sme šťastní, že aspoň ony môžu prísť.“

Očakáva, že jeho tím narazí na silného súpera. „Kvalita našich súperov v súťaži stále rastie. Ale aj my sa zlepšujeme a stúpa aj naše sebavedomie. Veríme si, sústredíme sa najmä na náš výkon. Vieme, že Besiktas má dobré mužstvo. Rešpektujeme ho, ale nebojíme sa ho,“ zdôraznil argentínsky obranca.

Tréner ani hráči nepovažujú za rozhodujúce, že Besiktas nevstúpil do sezóny najlepšie. Uplynulú sobotu podľahol na pôde Gazisehiru Gaziantepu. Prehrával už 0:3, ale v závere dvoma gólmi skorigoval.

Besiktasu štart do sezóny nevyšiel

V zápase dostali hostia dve červené karty, prvú chorvátsky reprezentant Domagoj Vida už v šiestej minúte. Zo štyroch úvodných súbojov najvyššej súťaže má Besiktas na konte len štyri body a patrí mu až trináste miesto.

„Na to sa nemôžeme pozerať. Naposledy Besiktas prehral, ale od začiatku bol oslabený a mal to ťažké. Príde maximálne pripravený a čaká nás náročný zápas,“ zdôraznil Kozák.

Aj podľa De Marca je liga jedna vec a pohár druhá. „Aj my sme zažili v lige slabšie stretnutie a horší výsledok. Jeden zápas môže všetko zmeniť.“

Pätnásťnásobný majster Turecka skončil v uplynulom ročníku tretí za Galatasarayom a Basaksehirom, čo mu zabezpečilo priamu účasť v skupine Európskej ligy. V Bratislave bude mať tohtoročnú premiéru na európskej scéne. Pôvodne veril, že si vybojuje účasť v Lige majstrov, ale k tomu mu chýbalo o dva body viac, aby preskočil Basaksehir.

Klub v lete opustil skúsený Portugalčan Ricardo Quaresma, oporami súčasného kádra sú domáci hráč Bukar Yilmaz či Srb Adem Ljajič. V bránke stojí Nemec Loris Karius, ktorý má nelichotivú povesť futbalového babráka. Pred vyše rokom pripravil v tom čase svoj klub FC Liverpool neuveriteľnými chybami o úspech vo finále Ligy majstrov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Besiktas Istanbul