Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Tehelné pole prídu majstri Európy i známy babrák

Pamätáte si na kyjevské finále Ligy majstrov? On naň nikdy nezabudne. Pre Lorisa Kariusa sa stalo nezabudnuteľným večerom. Mal po ňom zaspávať so sladkými snami, ale namiesto nich máva nočné mory. Najskôr namazal na úvodný gól Realu Karimovi Benzemovi, potom pustil za svoj chrbát ľahkú strelu Garetha Bala.

30.08.2019 21:51
Karius, Benzema Foto: ,
Brankár Loris Karius vo finále Ligy majstrov ponúka gól útočníkovi Realu Madrid Karimovi Benzemovi.
debata

„Prehral som najdôležitejší zápas v kariére celému tímu. Je mi to ľúto. Chlapci ma v kabíne povzbudzovali, ale ja sa im môžem len ospravedlniť,“ vrátil sa k 26. máju 2018 nemecký brankár Liverpoolu.

Po neúspešnom finále klesla jeho hodnota z dvanástich postupne až na päť miliónov eur. Momentálne už háji farby Besiktasu, kam ho Liverpool poslal na dvojročné hosťovanie. V Istanbule bol jednotkou, klub priviedol k tretiemu miestu v nabitej tureckej lige.

Ani tento raz sa však nevyhol chybám a ktovie – možno sa nejakej dočká aj Tehelnom poli.

Slovan čaká aj azda najpríjemnejšie prekvapenie predošlej sezóny Premier League. Wolverhampton Wanderers sa ako nováčik zaradil hneď za veľkú anglickú šestku a cez play off Európskej ligy sa podobne ako belasí prebojoval do skupiny.

Kostru jeho tímu tvorí portugalská légia. Nie sú to žiadni hráči druhého sledu. Patria medzi nich majstri Európy brankár Rui Patrício a Joao Moutinho aj členovia širšieho kádra portugalskej reprezentácie Rúben Neves a Diogo Jota. Na súpiske je aj taliansky ofenzívny talent Patrick Cutrone či mexický internacionál Raúl Jiménez.

Sporting Braga nemá v Európe taký cveng. V predošlej sezóne sa zaradila za trojicu najslávnejších klubov Ligy NOS. Vedie ju niekdajší reprezentant Portugalska Ricardo Sá Pinto. Jeho káder tvoria prevažne domáci hráči a Brazílčania.

Ani jeden však zatiaľ nedokázal na svetovom trhu výraznejšie preraziť. O niekoľko dní túto šancu dostanú. Podobne ako Slovanisti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Besiktas Istanbul #Wolverhampton #Braga