Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák ml. upozorňuje na rezervy tímu. Greif už myslí na Stochov dres

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák mladší pomenoval dva kľúčové okamihy, ktoré podľa neho rozhodli o triumfe jeho mužstva v utorkovom odvetnom zápase 3. predkola Európskej Ligy UEFA nad FC Dundalk 3:1.

14.08.2019 07:18 , aktualizované: 08:34
Ján Kozák ml. Foto: ,
Tréner Slovana Ján Kozák ml. rozdáva pokyny svojim zverencom.
debata
Postup Slovana do baráže Európskej ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana a Dundalku nastupujú na odvetný...

Podľa neho nimi boli úvodný gól hostí v 12. minúte a výborný zákrok brankára Dominika Greifa pri pokutovom kope domácich v druhom polčase za stavu 2:1. Dundalk totiž po prestávke zlepšil hru a ak by sa mu podarilo vyrovnať, „belasí“ sa mohli dostať do veľkých problémov.

Kozák preto po zápase pochválil Greifa, ktorý inkasoval po dlhom čase, v predchádzajúcich piatich dueloch si udržal čisté konto. „Mohli sme sa dostať do problémov, takže to bol veľmi dôležitý zákrok. Ustáli sme úvodný tlak, neskôr sme dali úvodný gól, čo bolo kľúčové. To už sme vedeli, že súper musí dať tri góly. Dostali sme síce neskôr za stavu 2:0 gól, ale súper si ho zaslúžil,“ povedal tréner Slovana.

Kormidelníka slovenského majstra potešila odolnosť tímu, no mužstvo podľa neho má ešte rezervy. "Súper mal tiež kvalitu, treba to oceniť. Mal v druhom polčase tlak, bol lepší, ale chlapci nechali na ihrisku všetko. Máme ešte rezervy, ale hráči boli odolní. Postup sme vybojovali a to je teraz dôležité.

Chlapci hrali so srdcom, zabojovali za seba a to je cesta. Urobili sme nejaké chyby, ale tie ešte robiť budeme. Budeme sa zlepšovať fyzicky a po zisku lopty budeme presvedčivejší a nebezpečnejší. Pri šanciach súpera sme boli v šestnástke odolní, vyhrávali sme súboje."

Zápas nedohral obranca Jurij Medveděv, ktorý inkasoval tvrdý zákrok od jedného z domácich hráčov. Na ihrisko prišiel na jeho miesto Mitch Apau a práve po jeho ruke v šestnástke mohol prísť vyrovnávajúci gól na 2:2. Medveděva odniesli z ihriska na nosidlách, no po zápase už stál na nohách. „Dostal úder kolenom do spodnej časti chrbta, mal by byť čoskoro v poriadku,“ povedal Kozák.

Tréner Slovana Ján Kozák ml. hodnotí zápas v Írsku

„Belasí“ sa po postupe do play off v majstrovskej vetve EL môžu tešiť na zvučného súpera, na Tehelnom poli privítajú PAOK Solún. Tréner Kozák sa meno súpera dozvedel po odvete s Dundalkom od novinárov na pozápasovej tlačovej konferencii. „Neviem, či niekto z kádra hral takýto zápas play off. Verím, že si to spoločne užijeme, bude to sviatok. Zápas nám zároveň ukáže, ako na tom sme,“ dodal Kozák.

Šporar si želal Ajax, Greif chce Stochov dres

Slovanisti sa meno svojho ďalšieho súpera v pohárovej Európe dozvedeli hneď po víťaznej odvete v 3. predkole EL v Dubline s Dundalkom (3:1). Zápas v Amsterdame totiž začal o pol hodinu skôr, ako duel na štadióne Tallaght. „Ja som chcel Ajax. Ale videl som, že PAOK s ním hral doma veľmi dobre a bol lepší. Pozeral som celý zápas. Aj v odvete to bolo tesné, PAOK-u chýbal jeden gól k postupu. Je to silný súper, ale čaká nás play off a tam už je každý silný,“ uviedol útočník Slovana Andraž Šporar.

Slovinský zakončovateľ sľubuje, že sa „belasí“ pobijú o postup. Favoritom dvojzápasu sú Gréci, no podľa Šporara má Slovan chuť napraviť zaváhanie z Ligy majstrov, z ktorej sa porúčal už po 1. predkole, keď ho vyradila čiernohorská Sutjeska Nikšič. "Bude to ťažké, ale my sa chceme pobiť o postup. Chceme ukázať, že na Tehelné pole si nemôžu súperi chodiť pre víťazstvá.

Máme ešte ligu, musíme sa potom stopercentne pripraviť. Je to pre nás veľká šanca. Po vypadnutí so Sutjeskou sme na tom neboli dobre, ale vzchopili sme sa. Je to pre nás veľká šanca a my sa jej chceme chopiť čo najpevnejšie. Sme dva zápasy od veľkého úspechu."

Šporar silu Solúnčanov pozná, no osobnú skúsenosť s gréckym futbalom nemá. „Nehral som nikdy proti Grékom. Ani na klubovej úrovni, ani v reprezentácii. Teraz mám veľkú šancu dať im gól,“ usmial sa. O tom, že Slovan môže v tomto dvojzápase prekvapiť, naznačil aj srbský legionár Alexandar Čavrič: „Je to veľký klub. Nemáme čo stratiť. Musíme sa len stopercentne koncentrovať na zápas.“

Marin Ljubičič poukázal po zápase s Dundalkom na slabiny svojho mužstva.

Chorvátsky stredopoliar v drese Slovana Marin Ljubičič však svojich balkánskych spoluhráčov upozornil, že pred prvým duelom play off je ešte na programe zápas vo Fortuna lige. „Najskôr máme Sereď, až potom môžeme myslieť na PAOK. Aj pred dvojzápasom so Sutjeskou Nikšič sme si hovorili, že príde Apoel a vidíte, ako to dopadlo. Bola to škola, poučili sme sa z toho.“

Zápas Slovana s PAOK-om Solún bude mať špeciálny náboj, v gréckom mužstve totiž pôsobí od tejto sezóny slovenský reprezentant Miroslav Stoch. „Dúfam, že sa mi s ním podarí vymeniť dres. Je to motivácia sama o sebe, ideme si to v prvom rade užiť, nemáme čo stratiť. Verím, že Miňo sa nebude pokúšať o svoje povestné jedovky,“ dodal s úsmevom brankár Dominik Greif.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml. #FC Dundalk