Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dundalk prehráva len výnimočne. Slovan rešpektuje silu súpera

Futbalisti Slovana Bratislava v tomto ročníku pohárových súťaží ešte neprehrali. Ale zažili už sklamanie hneď v 1. predkole Ligy majstrov, v ktorom nečakane vypadli.

07.08.2019 07:00
Slovan Bratislava Foto: ,
Hráči Slovana Bratislava a kouč Ján Kozák ml. na predzápasovom tréningu na Tehelnom poli.
debata

V stredu ich v prvom súboji 3. predkola Európskej ligy čaká írsky Dundalk. Do tretice začínajú doma, v dvoch predchádzajúcich stretnutiach sa trápili. Teraz musia lepšie zvládnuť prvý zápas.

Kozák: Čaká nás ťažký súper

„Hráči sú maximálne koncentrovaní a verím, že budú pokračovať v stúpajúcom trende. Čaká nás určite ťažký súper, ktorý nie je zvyknutý na prehry. Podľahol v pohári Karabachu, ale predtým neprehral asi 30 zápasov. Má dobrú organizáciu hry i štandardné situácie,“ zdôraznil tréner Ján Kozák mladší.

V Írsku liga vrcholí, pretože sa hrá systémom jar – jeseň. Kozák tomu neprikladá veľký význam, ale pripomína inú skutočnosť. „Dundalk si odložil dva zápasy v lige, aj z toho vidieť, akú vážnosť venuje súboju.“

Slovan sa dobre naladil v lige so Senicou (3:0). Tréner urobil v zostave viaceré zmeny. Dal šancu hráčom, ktorí odohrali v sezóne menej minút. „Zmeny opäť budú, ale nechystám nijaké veľké prekvapenia,“ vyjadril sa Kozák.

V Senici opäť chýbal pre menšie zdravotné problémy strelec Andraž Šporar, ktorý však už s mužstvom trénoval a mal by sa do zostavy vrátiť.

Tréner môže rátať aj so Srbom Aleksandarom Čavričom, ktorý v dvoch pohárových súbojoch s kosovským tímom chýbal. V Senici strelil jeden z troch gólov.

„Už som si pozrel niektoré zápasy Dundalku a môžem povedať, že má kvalitu. Treba sa vyvarovať aj malých chýb, ktoré vedia súperi v Európe kruto potrestať. Dôležité je zostať plne koncentrovaní a odviesť maximum v boji o postup do ďalšieho kola. Sme pripravení a verím, že to dokážeme,“ uviedol Čavrič.

Aj brankár Dominik Greif zdôraznil, že nálada je v tíme pozitívna.

„Zlepšila sa komunikácia medzi hráčmi i trénermi. Tešíme sa na tento zápas, chceme odviesť maximum a postúpiť. Dva pohárové zápasy nám nevyšli a všetko bolo zlé, zatienili celý úspešný rok,“ zdôraznil pred utorňajším večerným tréningom.

Dundalk prehráva len výnimočne

Súpera nepodceňuje, hoci sa hovorí, že írska liga nemá vysokú úroveň. „Ale ani slovenská nemá nejaký úžasný kredit… Preto by som súpera nezhadzoval, je to majster krajiny. Rešpektujeme ho, musíme sa na neho dobre pripraviť. Nečaká nás nič ľahké,“ dodal Greif.

Brankár Slovana Dominik Greif hovorí o atmosfére v tíme.

Upozornil aj na to, že Slovan si udržal v troch zápasoch po sebe čisté konto. „To je pozitívne, pohli sme sa správnym smerom a na to musíme nadviazať.“

Dundalk je doma suverénny a prehráva len výnimočne. Vedie tabuľku najvyššej súťaže so sedembodovým náskokom pred Shamrockom Rovers a má o zápas menej. Naposledy prehral v polovici apríla na pôde Sligo Rovers (1:2). Má aj najlepšieho strelca súťaže – útočník Patrick Hoban dal 12 gólov.

Absolútnu prevahu v kádri majú Íri a dopĺňajú ich niekoľkí ďalší hráči z Britských ostrovov a jeden útočník pochádzajúci z Konga.

Trinásťnásobný majster Írska dosiahol najväčší medzinárodný úspech pred dvoma rokmi, keď si zahral v skupine Európskej ligy (v konkurencii Maccabi Tel Aviv, Alkmaaru, Zenitu Petrohrad získal štyri body).

Tréner Slovana Ján Kozák ml.: Čaká nás ťažký zápas.

V tohtoročnej Lige majstrov najskôr vyradil Rigu po dvoch bezgólových remízach a penaltovom rozstrele, ale potom nestačil na azerbajdžanský Karabach – doma s ním remizoval 1:1, ale v odvete podľahol 0:3.

Stretnutie sa začína o 20.15. Odveta sa uskutoční najbližší utorok. Postupujúci tím narazí v play off na horšieho z dvojice PAOK Solún – Ajax Amsterdam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #FC Dundalk