Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské tímy musia dať góly. Každý aspoň dva

Futbalisti Spartaka Trnava a DAC Dunajskej Stredy nezvládli svoje prvé zápasy v 2. predkole Európskej ligy. Obaja slovenskí zástupcovia podľahli.

01.08.2019 06:00
Spartak Trnava, Plovdiv Foto: ,
Vľavo hráč Trnavy Gino van Kessel v súboji s Parvizchonom Umarboevom z Plovdivu v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy.
debata

Pred odvetami sa ocitli v nepriaznivej pozícii. Čaká ich opäť pohárový opravný termín. Podarí sa im aj tentoraz obrátiť vývoj v ich prospech?

Trnava: Vracia sa kapitán

Spartak si priviezol z Plovdivu rovnakú prehru (0:2) ako aj predtým z ihriska Radnika Bijeljina. Najskôr doma zlikvidoval náskok súpera a potom mal v penaltovom rozstrele pevnejšie nervy a aj Rusova v bránke.

Špecialista na strely zo značky pokutového kopu však v Plovdive ani jednu z dvoch jedenástok nezneškodnil a bulharský Lokomotiv má výhodu dvojgólového náskoku.

Tréneri však nepovažujú tento súboj za rozhodnutý. „Pokúsime sa hrať lepšie a výsledok ešte zvrátiť,“ tvrdí trnavský tréner Ricardo Chéu. A Bruno Akrapovič z plovdivskej lavičky odkazuje. „Ešte sme nepostúpili. Výsledok 2:0 je dobrý, ale čakám náročnú odvetu.“

Dobrou správou je, že Trnavčanom pomôže opäť ich kapitán, Rumun Bogdan Mitrea. V odvete v súboji s Radnikom videl v samom závere červenú kartu a trest si už odpykal. V Plovdive jeho skúsenosti mužstvu chýbali. Dirigent trnavskej defenzívy má v úvode sezóny aj streleckú formu, v dvoch ligových stretnutiach dal tri góly a je nielen priebežne najúspešnejším strelcom Trnavy, ale aj celej súťaže.

Mitrea verí, že mužstvo má svoju silu a prídu aj lepšie výsledky. Dva posledné zápasy jeho tím prehral. „Dúfam, že obrat príde už v odvete proti Plovdivu. Najmä nesmieme dostať nejaký lacný gól, ako sa to stalo naposledy proti Žiline,“ pripomína na stránke Spartaka.

Tréner Trnavy R. Chéu: Musíme sa poučiť z chýb

Tam uplynulú nedeľu podľahol Spartak 2:4, on sa postaral o oba góly. "V obrane si musíme viac dávať pozor. Budeme hrať opäť agresívne, s vysokým napádaním a predovšetkým čaká nás zápas doma. Na vlastnom štadióne, kde nám naši fanúšikovia utvárajú výbornú atmosféru, sme oveľa silnejší. Ešte zabojujeme o postup.“

Zápas na trnavskom štadióne má dnes výkop o 20.45. Na úspešnejšieho z tohto súboja čaká jeden z dvojice Štrasburg – Maccabi Haifa.

DAC: Všetko bude o prvom góle

Dunajskostredskí futbalisti podľahli v prvom stretnutí gréckemu Atromitosu 1:2 a v MOL Aréne ešte v stretnutí v európskom pohári nikdy nevyhrali.

S predchádzajúcim súperom – Cracoviou Krakov – vybojovali aspoň nerozhodný výsledok (1:1) a v odvete im aj remíza napokon stačila (2:2). Dnes musia na predmestí Atén bezpodmienečne vyhrať a ešte streliť minimálne dva góly.

Nečaká ich ľahká úloha, ale doma mohli v závere inkasovať aj ďalší gól a bolo by podľa všetkého rozhodnuté – súper spálil veľkú šancu, trafil v nej len do brvna.

Tréner Peter Hyballa uznal, že jeho tím mal napokon aj trochu šťastia, ale neprepadá pesimizmu. „Stále verím, že môžeme postúpiť. Pokiaľ budeme efektívnejší, ako v minulých zápasoch a dáme góly,“ pripomína nemecký tréner DAC.

Prehra Trnavy a DAC v Európskej lige Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Základná jedenástka Trnavy v prvom zápase 2....

V Grécku ešte stále neodštartovala domáca súťaž a tak zápas na Žitnom ostrove bol pre Atromitos doteraz prvý a jediný súťažný v novej sezóne. Na výkone sa to v porovnaní s rozohratejšou Dunajskou Stredou neprejavilo.

„Boli sme silní v protiútokoch a škoda, že sme nevyužili aj niektorú z ďalších šancí. Dôležitý je však fakt, že sme na pôde súpera vyhrali,“ uvedomuje si tréner Yannis Anastasiou.

Brankár DAC Martin Jedlička pred odvetou s Atromitosom

Stredopoliar DAC Lukáš Čmelík tvrdí, že mužstvo sa dobre naladilo v lige s nováčikom z Pohronia, vyhralo 5:1. „Verím, že cez Atromitos postúpime. Máme naň. Všetko bude o prvom góle. Ak ho dáme, som si stopercentne istý, že pôjdeme ďalej,“ zdôraznil.

Dnešná odveta má výkop o 19.00. V prípade, že ju DAC zvládne, nastúpi v ďalšom kole proti Legii Varšava alebo KuPS Kuopio.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda