Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dočasný tréner Slovana je stopercentný. Kozák ml.: Umlčali sme divákov

Dve víťazstvá a prvý raz čisté konto. Futbalisti Slovana Bratislava prekonali v tomto ročníku prvú prekážku a postúpili do 3. predkola Európskej ligy.

30.07.2019 23:17 , aktualizované: 31.07.2019 11:33
Ján Kozák Foto: ,
Dočasný tréner Slovana Ján Kozák ml.
debata (2)

Greif: Hralo sa tak, ako sme si priali

Po tom, čo zlyhali v 1. predkole Ligy majstrov a nestačili na Sutjesku Nikšič, vyradili kosovský tím KF Feronikeli. Odvetné stretnutie zvládli lepšie ako súboj na Tehelnom poli, zvíťazili 2:0.

Doma síce takisto strelili dva góly, ale jeden inkasovali a zápas si zbytočne skomplikovali. Vo všetkých troch predchádzajúcich súbojoch v pohárovej Európe strelili súperi brankárovi Greifovi vždy po jednom góle.

Obavy sa v odvete nepotvrdili, ani na chvíľu nebolo pochýb o tom, kto si zahrá aj v nasledujúcom ko­le.

"Súper hral ofenzívnejšie než v Bratislave, ale my sme to zvládli. Pomohol nám rýchly gól. Potom sa už hralo tak, ako sme si my priali. Čakali sme na brejky a dali sme druhý gól. Teší ma aj čisté konto,“ zdôraznil brankár Dominik Greif.

Tréner Slovana vravel aj o tom, že niekto by si prial, aby dali viac gólov. „Lenže vo futbale sú dôležité víťazstvá. Myslím si, že sme urobili ďalší krok dopredu,“ tvrdil Ján Kozák mladší, ktorý viedol tím aj pred týždňom v Bratislave, ale vtedy mal hlavné slovo Srb Vladimir Radenkovič a tréner juniorky bol len jeho predĺženou rukou v mužstve.

Teraz dostal poverenie na dočasné vedenie mužstva, pripravil ho na zápas, naordinoval mu taktiku a určil aj zostavu.

Autor prvého gólu: Hrali sme inteligentne

Slovan nepocítil neúčasť troch opôr, ktoré do Kosova necestovali (potrestaný Chorvát Ljubičič a srbskí hráči Čavrič a Dražič, ktorí sa odmietli stretnúť v zápase s kosovskými futbalistami).

„Veci, na ktorých sme pracovali posledné dva dni, preniesli hráči na ihrisko a splnili, čo sme si povedali pred zápasom. Vedeli sme, že začiatok bude dôležitý, pretože domáci potrebovali vyhrať. Úvodných dvadsať minút nebolo ľahkých, ale chalani to zvládli výborne,“ komentoval spokojný Kozák.

Po dvadsiatich minútach bol zápas v podstate rozhodnutý. Po Holmanovom rohu hlavičkoval Vernon De Marco ľahkú loptu pomedzi Smakiqiho nohy.

Slovanistický obranca nemal v minulých zápasoch miesto v základnej zostave. „Hráč musí byť vždy stopercentne pripravený, že naskočí do zápasu, ja som sa na to pripravil a snažil som sa odviesť čo najlepší výkon. Tentoraz sme hrali dobre takticky a inteligentne,“ zdôraznil argentínsky futbalista v prvej reakcii na klubovom webe.

Doplnil, že on gólom najmä zabraňuje a to, že prekonal súperovho brankára, bolo niečo navyše. "Ale samozrejme sa teším, že som strelil dôležitý gól, ktorý nám výrazne pomohol a dostal nás ešte do väčšej výhody,“ doplnil.

Kozák: Hráči splnili úlohy do bodky

Slovan týmto gólom vyrazil dych súperovi i divákom, bolo im jasné, že obrátiť vývoj už bude veľmi komplikované.

Feronikeli nemal výhodu svojho štadióna v Glogovaci, kde sídli, ale stretnutie sa uskutočnilo v neďalekej Prištine. Zápas sa hral v komornej atmosfére.

„Prial som si, aby v druhom polčase bolo na domácich tribúnach ticho, čo sa aj skutočne stalo. Aj domáci priaznivci cítili, že zápas máme pod kontrolou a neverili v obrat,“ dodal Kozák.

Výrazný podiel na výhre mal maďarský reprezentant David Holman. Nielenže v úvode prihrával na vedúci gól, ale po prestávke sám druhý pridal. Strelil ľavačkou premiérový gól v európskych pohároch v belasom drese.

"Hrali sme kompaktne, každý od realizačného tímu po nás hráčov odviedol dobrú prácu. Takto treba ďalej pokračovať,“ domnieva sa Holman.

Kozák je aj pred ďalším pokračovaním súťaže pozitívne naladený. „Najviac ma teší, že hráči vnímajú, čo od nich chceme a do bodky splnili taktické zámery,“ zdôraznil.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml.