Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan si skomplikoval život. V Kosove si nepripúšťa ďalšiu blamáž

Futbalisti Slovana Bratislava odohrali v novej sezóne päť súťažných zápasov a ešte ani v jednom neprehrali. Keď si udržia túto bilanciu aj v utorok, postúpia do 3. predkola Európskej ligy.

30.07.2019 06:00
Kozák, Božikov Foto: ,
Dočasný tréner Ján Kozák ml. dáva pokyny kapitánovi Slovana Bratislava Vasilovi Božikovovi.
debata (6)

Napriek tomu, že slovanisti zatiaľ nenašli premožiteľov, v troch súbojoch na medzinárodnej scéne sa trápili a so Sutjeskou Nikšič ich dve remízy (1:1 a 1:1) a neúspešný penaltový rozstrel stáli postup v Lige majstrov.

Minulý týždeň si v 2. predkole Európskej ligy doma poradili s KF Feronikeli (2:1) a pred odvetou sú favoritmi.

„Tento náskok nič neznamená, musíme podať stopercentný výkon, ak chceme postúpiť,“ domnieva sa Erik Daniel, ktorý odohral uplynulú sobotu prvý raz celý zápas v belasom drese a strelil aj jeden z troch gólov do siete Michaloviec.

V prvom stretnutí slovanisti viedli nad Kosovčanmi na Tehelnom poli 2:0. „Ak by sa takto zápas skončil a udržali by sme si čisté konto, bolo by to v poriadku,“ skonštatoval tréner Ján Kozák mladší, ktorý pred týždňom len suploval za Vladimira Radenkoviča.

Teraz bude na lavičke v úlohe hlavného, hoci stále len dočasného trénera.

Slovan zvíťazil nad Feronikeli 2:1 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana Bratislava vyjadrujú...

„Verím, že to zvládneme a postúpime. Keby sme už v domácom stretnutí premenili aspoň každú druhú šancu, tak by bolo rozhodnuté. Neustále pracujeme, aby sme boli úspešnejší v efektivite a verím, že postupne budeme lepší,“ vyjadril sa mladý útočník Dávid Strelec.

Nielen trénera, ale i hráčov mrzel najmä gól, ktorý inkasovali po štandardnej situácii z Hotiho kopačky. Tento moment vlial súperovi viac optimizmu.

„Cením si, že sme sa za stavu 0:2 nevzdali a išli sme za gólom. Znížili sme a v odvete to nebude mať Slovan ľahké. Všetko je otvorené,“ tvrdí tréner Feronikeli Zekirija Ramadani.

Jeho tím je síce trojnásobný majster Kosova, ale v európskej súťaži účinkuje vôbec prvý raz. Najskôr musel vyhrať v Prištine turnaj predkvalifikácie, zdolal gibraltársky Lincoln Red Imps (1:0) a andorrský FC Santa Coloma (2:1).

V 1. predkole Ligy majstrov ho zastavil The New Saints. Na pôde waleského súpera remizoval 2:2, ale doma podľahol 0:1.

Ramadani pochválil v Bratislave svojich hráčov za dobrý a disciplinovaný výkon. „Doplatili sme na nedostatok skúseností. Sami sme pomohli súperovi získať náskok,“ doplnil.

V sobotňajšej lige dostal voľno najlepší strelec belasých Andraž Šporar. V prvom stretnutí skóroval z penalty, ktorá rozhodla o výhre jeho tímu. Potvrdil, že v utorok už nebude v zostave chýbať.

Dočasný tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml. hovorí o svojej pozícii.

„Som stopercentne pripravený na zápas. V priebehu posledných dní sme sa v tíme veľa rozprávali a všetci vieme, čo musíme urobiť. Treba ukázať kvalitu, srdce a bojovať od prvej minúty do poslednej. Urobíme maximum pre postup," cituje slovinského reprezentanta stránka belasých.

Pred týždňom sa museli tréneri zaobísť bez srbských hráčov Čavriča a Dražiča, ktorí nechceli nastúpiť proti kosovskému súperovi. Klub ich rozhodnutie rešpektuje a neodcestovali ani na odvetný zápas. Do Kosova nešiel ani Ljubičič, ktorý nemôže hrať po troch žltých kartách.

Odveta sa uskutoční v Prištine od 18.00. Slovanu stačí na postup aj remíza a v prípade, že prekoná domáceho brankára dva alebo viackrát, potom aj akákoľvek prehra o gól.

V 3. predkole čaká na víťaza súboja neúspešnejší z dvojice FC Dundalk (Írsko) a FK Karabach (Azerbajdžan) z 2. predkola Ligy majstrov. Ich prvé meranie síl sa skončilo na pôde Dundalku remízou (1:1).

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #KF Feronikeli