Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov opäť čaká opravný termín. Tréner DAC čakal viac - od hráčov i divákov

Futbalisti DAC Dunajská Streda i Spartaka Trnava sa ocitli po prvých zápasoch 2. predkola Európskej ligy v podobnej situácii ako pred vyše týždňom.

26.07.2019 14:45
Dunajská Streda Foto: ,
Vľavo Dmitris Goutas (Atromitos) v súboji s Ericom Kleybelom Ramirezom Matheusom z DAC.
debata

Ani vtedy im úvodné stretnutia nevyšli, a potom situáciu úspešne zachraňovali v odvetách. Najbližší štvrtok ich čaká rovnaká úloha. Budú dobiehať náskok súpera.

Hyballa: Naďalej máme šancu na postup

Dunajskostredský tím na domácej pôde nezvládol prvý zápas s gréckym Atromitosom ani herne, ani výsledkovo. Pred odvetou na predmestí Atén sa môže utešovať aspoň tým, že v jeho silách je ukázať viac. Dodržal nepriaznivú tradíciu, pretože v novej MOL Aréne ešte v európskom pohárovom stretnutí nezvíťazil.

„Stále verím, že naďalej máme šancu na postup, mali sme 62-percentné držanie lopty. Ak nám vyjde výsledný produkt futbalu, teda gól, tak máme šancu postúpiť,“ komentoval stretnutie tréner domách Peter Hyballa.

Zdôraznil, že jeho zverenci začali dobre, ale potom Ronan urobil chybu a grécky tím sa ujal vedenia. K. Vida vyrovnal, ale hostia mali pred odchodom do šatne na prestávku posledné slovo a opäť viedli. Tento stav sa už v druhom polčase nezmenil.

DAC mohol v závere ešte raz inkasovať, pretože hostia mali stopercentnú šancu na zvýšenie náskoku, ale ani na dva pokusy nedostali loptu do siete, v prvom prípade ju zastavilo brvno.

„Vo finálnej fáze sa nám nedarilo, naopak hostia zakladali nebezpečné protiútoky a nakoniec sme mali aj šťastie,“ uznal Hyballa.

Jeho zverenci môžu ľutovať, že prvý zápas nezvládli. Atromitos odohral len prvé súťažné stretnutie v novej sezóne a aj ich nový tréner Yannis Anastasiou po príchode do Dunajskej Stredy upozorňoval, že to môže byť pre jeho tím veľmi komplikovaná situácia. Navyše Gréci v príprave ani raz nevyhrali.

Nič z ich obáv sa nepotvrdilo a teraz majú podstatne lepšiu východiskovú pozíciu. „Domáci kontrolovali hru, no my sme boli silní v protiútokoch. Mali sme aj ďalšie príležitosti, ktoré sme mohli využiť, ale najmä nás teší, že sme vyhrali,“ hodnotil Anastasiou.

V hľadisku bolo bezmála 10-tisíc divákov, ale nemecký tréner DAC pripomenul, že tentoraz neboli takí aktívni. „Som trochu sklamaný, že fanúšikovia neboli až natoľko dvanástym hráčom. Práve teraz sme to potrebovali, keď nám to nešlo,“ doplnil Hyballa.

Trnava: Prehra po dvoch penaltách

Trnavčania podľahli na ihrisku Lokomotivu Plovdiv, ktorý bol aktívnejší, dravejší, mal aj viac možností na skórovanie. Napokon vyhral po dvoch penaltách, ale tie sedeli, rozhodca dokonca pri ďalšej situácii pred brankárom Rusovom trochu prižmúril oko.

Obe penaltové situácie s prehľadom zvládol domáci kapitán Iliev, špecialista na tieto strely brankár Rusov tentoraz nemal šancu. Ale aj Spartak mohol skórovať, svoje možnosti však nedotiahol.

Do jednej z nich sa dostal aj Gino Van Kessel, nová posila, ktorá si odkrútila premiéru v trnavskom drese. Ešte nebola vo svojej koži a po necelej hodine ju tréner vystriedal. „Nemôžem byť spokojný, lebo sme prehrali,“ vyjadril sa bývalý hráč Trenčína, ktorý reprezentuje malý ostrov Curacao (súčasť Holandska).

V trnavskej obrane sa neobjavil rumunský kapitán Mitreu, ktoého rozhodca vylúčil v Trnave v závere odvetného zápasu s Radnikom a teraz si odpykáva trest. Jeho skúsenosti mužstvu chýbali. „Urobili sme vzadu niekoľko zbytočných chýb, zápas sme si prehrali sami,“ vravel na klubovej stránke mladý obranca Ivan Mesík, ktorý len minulý mesiac oslavoval osemnásť.

Trnavský tréner Ricardo Chéu sa domnieva, že jeho mužstvo si takúto prehru nezaslúžilo a minimálne raz malo skórovať. „Prehrali sme, lebo Plovdiv bol agresívnejší a donútil nás ku chybám,“ hodnotil.

Súboj nepovažuje za rozhodnutý. „V odvete sa pokúsime hrať lepšie a výsledok ešte zvrátiť,“ vyhlásil portugalský kouč.

Ani tréner Lokomotivu Bruno Akrapovič si nemyslí, že jeho mužstvo má už postup v suchu.

„Výsledok 2:0 je síce dobrý, ale stále čakám náročnú odvetu,“ pripomenul.

Úspech v prvom stretnutí považuje Akrapovič za úplne zaslúžený. „Vedeli sme, že Trnava má veľmi kvalitný tím, ale náš bol tentoraz lepší. Stať sa môže ešte všeličo. V odvete však musíme potvrdiť túto výhru a zopakovať tento výkon.“

Prehra Trnavy a DAC v Európskej lige Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Základná jedenástka Trnavy v prvom zápase 2....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda