Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbi nenastúpia, Slovan ich nepotrestá. Súhlasíte s týmto ústupkom?

Podobný prípad zažil európsky futbal aj minulý mesiac. Tréner Čiernej Hory Srb Ljubiša Tumbakovič odmietol sedieť na lavičke v zápase s Kosovom v kvalifikácii na ME 2020 a výkonný výbor čiernohorského futbalového zväzu ho prepustil. Za porušenie profesionality a nedodržania zmluvy.

24.07.2019 13:23
Čavrič Foto: ,
Aleksandar Čavrič (vpravo) Slovanu v Európskej lige kvôli svojej srbskej národnosti nepomôže. Rovnako tak ani Dejan Dražič a dočasný tréner Vladimir Radenkovič.
debata (3)

V tomto zápase odmietli nastúpiť aj dvaja hráči Filip Stojkovič a Mirko Ivanič. O štyri dni neskôr chýbali na súpiske mužstva aj v zápase v Česku.

Dočasný tréner Slovana Srb Vladimir Radenkovič a srbskí hráči Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič sa rozhodli nenastúpiť na stredajší zápas v 2. predkole Európskej ligy s majstrom Kosova KF Feronikeli.

Všetci traja rešpektovali výzvu srbskej vlády. Srbsko neuznáva Kosovo ako samostatný štát a dodnes ho považuje za svoje územie.

Neúčasť v zápasoch nebude mať pre nich nijaké disciplinárne dôsledky.

„Nie je to ani vo futbale nijaká novinka, žiaľ, také veci sa dejú. Berieme to ako fakt. Táto situácia platí na oba zápasy. Srbský tréner a hráči nevycestujú na odvetu do Kosova,“ potvrdil mediálny manažér Tomáš Schügerl.

Klub aj v oficiálnom vyhlásení informoval, že rešpektuje rozhodnutie trénera i hráčov a požiadal o rovnaký prístup aj fanúšikov.

„Pre nikoho z nás – na čele so srbskými hráčmi a trénerom – to nie je príjemná situácia, ale musíme ju rešpektovať ako fakt,“ napísal ŠK Slovan v komuniké.

Stredajší zápas povedie v pozícii hlavného trénera Ján Kozák mladší, ktorý na Tehelnom poli pôsobí vo funkcii lodivoda druholigovej slovanistickej juniorky.

„Nik z nás v klube nečakal také skoré vypadnutie z Ligy majstrov, do toho prišli politické problémy. Som zamestnancom klubu, prijal som túto úlohu ako fakt,“ vysvetlil.

Zároveň doplnil, že to vníma ako výzvu, ale ide len o záskok a klubovú výpomoc, neuvažuje o tom, že by sa mohol v nasledujúcich dňoch stať novým trénerom mužstva. „Pozerám sa len na najbližší dvojzápas,“ doplnil.

Slovan v zápase s Feronikeli povedie Ján Kozák ml.

Situáciu konzultoval pred zápasom aj s otcom, bývalým trénerom reprezentácie. „Aj on mi povedal, že je to moja povinnosť a musím do toho ísť.“

Celú prípravu na stretnutie vedie dočasne menovaný tréner Radenkovič a určí aj zostavu na zápas. Kozák junior sa zúčastní na predzápasovom tréningu.

„Debatoval som viackrát s Vladom, hovorili sme o tom, ako si predstavuje zápas, chcel som najmä pochopiť jeho zámery, aby som vedel reagovať na lavičke. Hlavné slovo má stále Vlado,“ vysvetlil Kozák, ktorý si bude naďalej plniť aj svoje povinnosti v juniorke belasých.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml. #Aleksandar Čavrič #Dejan Dražič #Vladimir Radenkovič #KF Feronikeli