Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa môže vrátiť do Európy. Skladá reparát

Vedenie futbalového Slovana už dva razy odvolalo ohlásenú tlačovú konferenciu, na ktorej malo informovať o situácii v klube a o tom, ako ju bude riešiť. Je to signál, že belasí zatiaľ nevedia na dôležité otázky uspokojivo odpovedať.

24.07.2019 08:00
Šporar, Jacko Foto: ,
Futbalisti Slovana sa na dnešný zápas naladili povinným, ale dôležitým ligovým víťazstvom v Žiari nad Hronom (3:1). Dva góly strelil kanonier Andraž Šporar (vľavo v súboji s Patrikom Jackom).
debata

Hlavnou otázkou, ktorú na Tehelnom poli intenzívne riešia, je obsadenie postu trénera. Slovanisti síce o tom mali svoju predstavu, ale ich kandidáti momentálne nie sú voľní, alebo im dali košom.

Hľadanie nového trénera sa na Tehelnom poli po zlyhaní v 1. predkole Ligy majstrov stalo kľúčovou otázkou a zatienilo aj ďalšiu dôležitú úlohu. Belasí sa môžu okľukou dostať do Európy. Prvou podmienkou je zvládnuť súboj s kosovským šampiónom KF Feronikeli. Prvý zápas odohrajú v stredu na Tehelnom poli.

Aj predchádzajúci neúspešný súboj s Nikšičom ukázal, aké dôležité je v pohári zvíťaziť na domácej pôde a utvoriť si pred odvetou výhodnú pozíciu.

Slovan v zápase nepovedie Vladimir Radenkovič, ale tréner juniorky Ján Kozák mladší a nenastúpia ani srbskí hráči Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič. Je to ich rozhodnutie, pretože Srbsko neuznáva Kosovo ako samostatný štát.

Mužstvo sa na ďalší významný krok chystá, čo potvrdzujú aj slová niektorých opôr, ktoré sa objavili na klubovej stránke.

"Vyradenie z Ligy majstrov stále bolí, ale minulosť už nezmeníme a potrebujeme sa pozerať dopredu. Stredajší zápas bude dôležitý pre celý klub, každý, kto bude na ihrisku, musí odovzdať sto percent. Chceme vyhrať a utvoriť si dobrú pozíciu do odvety,“ zdôraznil maďarský reprezentant, stredopoliar David Holman.

Podľa neho je to šanca na reparát: "Urobíme maximum pre úspešný výsledok v Európskej lige. Pôjdeme krok po kroku. V tíme sú rovnakí hráči ako v minulej sezóne, je tu veľká kvalita, ale treba ju ukázať aj na ihrisku. Spoločne budeme bojovať za nové víťazstvá a radostné okamihy.“ Slovanisti urobili dôležitý krok k stabilizácii povinným, ale v tejto situácii dôležitým ligovým víťazstvom v Žiari nad Hronom. To trošku upokojilo pomery. V ňom nenastúpil Jurij Medveděv.

"Tréner mi povedal, aby som nabral nové sily a dobre sa pripravil na stredu, dal priestor iným hráčom, čo, samozrejme, rešpektujem. Som pripravený a cítim sa veľmi dobre,“ vysvetlil obranca belasých.

Verí, že na dnešný zápas bude mužstvo dobre pripravené a prejaví sa to aj na trávniku. "Musíme podať taký výkon, ktorý nám prinesie priaznivý výsledok. Na ihrisku treba zamakať a ukázať fanúšikom, že Európa sa ešte neskončila. Verím, že naši priaznivci aj napriek nášmu zlyhaniu v Lige majstrov prídu a že spoločne ukážeme na Tehelnom poli našu silu. Keď budeme jednotní, tak nás nič nezlomí,“ doplnil 23-ročný český futbalista.

KF Feronikeli je trojnásobným majstrom Kosova a futbalovou silou je na tom ešte o niečo horšie ako Nikšič. Podobne ako bratislavský tím si naposledy pripísal v lige 80 bodov (odohral 33 zápasov, o jeden viac ako Slovan, prehral v celej súťaži len tri razy, Slovan dvakrát).

Tréner KF Feronikeli Z. Ramadani pred zápasom so Slovanom

Kosovská liga sa ešte nezačala, ale Feronikeli odohral v novej sezóne už štyri súťažné stretnutia. Prvý raz štartuje v Lige majstrov. Najskôr vyhral v Prištine turnaj predkvalifikácie, zdolal gibraltársky Lincoln Red Imps (1:0) a andorrský FC Santa Coloma (2:1). V 1. predkole ich zastavil The New Saints. Na pôde waleského súpera remizoval 2:2, ale doma podľahol 0:1 a padol do 2. predkola Európskej ligy.

Stavia takmer výlučne na kosovských futbalistoch, v poslednom súboji s The New Saints nastúpil okrem nich len jeden hráč zo Severného Macedónska a po prestávke sa objavil na ploche aj jediný Brazílčan v kádri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Feronikeli