Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan, DAC i Trnava spoznali súperov v treťom predkole Európskej ligy

Futbalisti Slovana Bratislava sa v prípade postupu cez kosovský KF Feronikeli stretnú v majstrovskej vetve 3. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020 s neúspešnejším z dvojice 2. predkola LM medzi írskym Dundalkom a azerbajdžanským Karabachom.

22.07.2019 13:28 , aktualizované: 21:26
debata (5)
Vyžrebované dvojice 3. predkola Európskej ligy... Foto: TASR/AP, Salvatore Di Nolfi
3. predkolo žreb EL Vyžrebované dvojice 3. predkola Európskej ligy vo futbale

Rozhodol o tom pondelňajší poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Pri žrebe bol Slovan v 2. skupine medzi nenasadenými mužstvami a mohol dostať aj zdolaných z dvojíc Celtic Glasgow/Nomme Kalju, BATE Borisov/Rosenborg Trondheim, NK Maribor/AIK Štokholm a Ferencváros Budapešť/FC Valletta.

Keďže Bratislavčania nepostúpili cez čiernohorskú Sutjesku Nikšič do 2. predkola LM, budú mať šancu na reparát v identickej fáze, akurát v kontinentálnom pohári číslo dva. Súperom „belasých“ v majstrovskej vetve tejto súťaže bude kosovský tím KF Feronikeli. Úvodný zápas sa hrá v stredu 24. júla na bratislavskom Tehelnom poli, odveta sa uskutoční v utorok 30. júla na Balkáne.

Ak Slovan zvládne kosovskú prekážku, dvojzápas v 3. predkole začne na domácom trávniku a odvetu odohrá na ihrisku súpera. V minulosti už v pohárovej Európe dvakrát čelil protivníkovi z Írska – v obidvoch prípadoch úspešne.

V sezóne 1996/1997 zvládol konfrontáciu proti St. Patrick's Athletic v predkole Pohára UEFA, v ročníku 2015/2016 prešiel v 2. predkole EL cez University College Dublin. V histórii účinkovania v kontinentálnych pohároch bratislavský klub ešte nemal súpera z Azerbajdžanu.

Aj v predchádzajúcich štyroch sezónach figuroval Slovan v kvalifikačných kolách Európskej ligy, ale neprenikol sa do skupinovej fázy. V nej sa však v aktuálnej dekáde predstavil už dvakrát – v ročníkoch 2011/2012 a 2014/2015.

Žreb majstrovskej vetvy 3. predkola EL 2019/2020:

Sutjeska Nikšič/APOEL Nikózia – HB Tórshavn/Linfield
CFR Kluž/Maccabi Tel-Aviv – SP Tre Penne/Suduva Marijanpole
Ararat-Armenia/Lincoln Red Imps – Saburtalo Tbilisi/Dinamo Záhreb
Piast Gliwice/Riga FC – CZ Belehrad/HJK Helsinki
Valur Reykjavík/Ludogorec Razgrad – The New Saints/FC Kodaň
FK Sarajevo – BATE Borisov/Rosenborg Trondheim
Shkëndija Tetovo/Dudelange – Celtic Glasgow/Nomme Kalju
FC Santa Coloma/FK Astana – Ferencváros Budapešť/FC Valletta
FK Partizani/Šeriff Tiraspol – NK Maribor/AIK Štokholm
SLOVAN BRATISLAVA/KF Feronikeli – FC Dundalk/FK Karabach

DAC znova proti Poliakom, Trnava do Izraela

Po majstrovskej vetve 3. predkola EL sa vyžrebovala aj hlavná vetva tejto fázy EL. Ak Trnava prejde v 2. predkole cez bulharský Lokomotiv Plovdiv, o play off si zahrá proti francúzskemu Racingu Štrasburg alebo izraelskému Maccabi Haifa.

Úradujúci víťaz Slovenského pohára – Slovnaft Cupu v 1. predkole prešiel cez bosniansky FK Radnik Bijeljina po rozstrele z 11 m (prvý zápas vonku 0:2, odveta doma 2:0 pp). „Andeli“ mohli dostať v 3. predkole aj Spartak Moskva či Sporting Braga, resp. postupujúcich z dvojíc 2. predkola Alaškert/FCSB a Molde/Čukarički.

Postup Dunajskej Stredy a Trnavy v EL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Erick Davis a Marko Divkovič (obaja DAC) a v...

Dunajskej Strede, ktorá na úvod vyradila poľskú Cracoviu Krakov (1:1 doma, 2:2 pp vonku) a v ďalšej fáze sa skonfrontuje s gréckym Atromitosom, prisúdil žreb postupujúceho z dua Legia Varšava z Poľska – KuPS Kuopio z Fínska. Okrem neho sa mohol DAC stretnúť aj s dánskym Midtjyllandom, resp. úspešnejším z dvojíc Wolverhampton Wanderers/Cru­saders, KAA Gent/Viitorul a AZ Alkmaar/Häcken BK.

Trnava aj DAC boli pri žrebe nenasadení. V prípade postupov by Trnava začínala doma a DAC vonku.

Prvé zápasy 3. predkola sú na programe vo štvrtok 8. augusta, odvety potom vo štvrtok 15. augusta.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava