Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hanba aj lacné góly. Slovenské kluby čaká šichta

Jeden nestrelil na domácej pôde ani gól. Druhý sa na súperovej hľadal. Tretí nedokázal hernú prevahu pretaviť na víťazstvo. Trojica slovenských futbalových klubov to má hneď po premiérovom zápase v 1. predkole Európskej ligy nahnuté.

12.07.2019 20:00
SR futbal EL 1. predkolo Dunajská Streda Krakov... Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Dunajskej Stredy bola jedinou slovenskou v úvodných zápasoch 1. predkola EL.
debata

Ružomberok doma podľahol Levski Sofia 0:2. Rovnaký výsledok si z ihriska Radnika Bijeljina doviezla Trnava. Dunajská Streda v napínavom súboji nakoniec doma remizovala s Cracoviou Krakov 1:1.

A tak všetkých troch zástupcov spod Tatier čaká v budúcotýždňových odvetách poriadna šichta.

Príliš veľký rešpekt DAC

Podľa výsledku by to mala mať najjednoduchšie Dunajská Streda. Hoci musela kvôli nešťastnému vlastnému gólu Dominika Kružliaka doháňať jednogólové manko, vďaka rýchlemu vyrovnaniu Marka Divkovičova však chytila opraty zápasu do vlastných rúk.

„Ťažko sa mi to hodnotí, bol to nešťastný moment,“ lamentoval Kružliak pre agentúru SITA. Práve nová akvizícia DAC mohla zakončiť svoju premiéru v žltomodrom drese víťazným gólom. Takmer desaťtisíc divákov však nepotešila. Loptu z rohového kopu neusmernila za chrbát slovenského brankára Michala Peškoviča.

„Výsledok je dobrý, som na hráčov hrdý. Treba dôverovať nášmu štýlu, lebo zo začiatku sme mali príliš veľký rešpekt. Spravili sme jednu chybu a inkasovali sme. Verím, že to v odvete zvládneme,“ hodnotil duel domáci kouč Peter Hyballa.

Trnava pripomínala dorastencov

V predošlej sezóne robili slovenskému futbalu v Európe skvelú reklamu. Po prvom zápase Spartaka v tomto ročníku to však vyzerá, že na parádnu jazdu až do skupinovej fázy nenadviaže. A tak po stretnutí hosťujúci kouč ani hráči nešetrili kritikou do vlastných radov.

„Prehrali sme, lebo súper bol agresívnejší. Premenil dve z troch šancí. Nehrali sme s adekvátnym nasadením. Ešte však nie je koniec,“ vyhlásil tréner Trnavy Ricardo Chéu. „Bola hanba takto hrať,“ nebral si servítku pred ústa Trnavčan Emir Halilovič.

Bosniansky legionár verí, že mužstvo zaradí vyšší rýchlostný stupeň a postup nedá súperovi zadarmo.

„V prvom zápase sme hrali ako dorastenci, doslova si nás vyťukali. Ak nepostúpime, bude to veľmi zlé. Musíme pridať,“ hneval sa Halilovič.

Ružomberok dostal lekciu z efektivity

Do 2. predkola to má zo slovenských klubov momentálne najďalej Ružomberok. Hoci pod Čebraťom nepredviedol zlý výkon, súper ho vyškolil z efektivity a dvojgólový náskok si skúsene postrážil.

„Do druhého presného zásahu sme hrali s Levski vyrovnanú partiu. Dali dva šťastné góly, o to viac nás to mrzí,“ krútil hlavou kapitán Ružomberka Ján Maslo. „Boli lacné, z kategórie náhodných. Inak bol zápas vyrovnaný,“ zamyslel sa jeho spoluhráč Peter Gál-Andrezly.

Liptáci pred odvetou v bulharskej metropole neskladajú zbrane. Chcú sa od solídneho výkonu na ihrisku odraziť aj ku gólom do súperovej siete a postupu.

„Nevzdávame sa. Ideme do druhého zápasu s tým, že chceme zabrať. Budeme to mať ťažké, ale vynasnažíme sa pobiť o víťazstvo,“ uzavrel Gál-Andrezly.

Podarí sa aspoň jednému slovenskému klubu prekĺznuť do 2. predkola?

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #FC DAC 1904 Dunajská Streda