Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojí sa o bezpečnosť. Mchitarjan nepomôže Arsenalu vo finále EL

Záložník Arsenalu Henrich Mchitarjan príde o finále Európskej ligy proti Chelsea v Baku. Arménsky futbalista sa bojí o svoju bezpečnosť, jeho krajina totiž kvôli prebiehajúcemu sporu neudržiava s Azerbajdžanom diplomatické vzťahy.

21.05.2019 16:29
Henrich Mchitarjan Foto: ,
Arménsky záložník Arsenalu Henrich Mchitarjan nepomôže svojim spoluhráčom vo finále Európskej ligy.
debata

„Dôkladne sme prešli všetky možnosti, aby mohol byť súčasťou tímu, ale po dohovore s Henrichom a jeho rodinou sme sa spoločne dohodli na tom, že s nami neodcestuje,“ uviedol Arsenal na svojom webe.

"Písali sme Európskej futbalovej únii (UEFA) a vyjadrili naše hlboké znepokojenie nad touto situáciou. Micki bol naším kľúčovým hráčom pri ceste do finále, takže z tímového pohľadu je to pre nás veľká strata.

Sme tiež veľmi smutní, že hráč príde o veľké európske finále za týchto neobvyklých okolností," stojí vo vyhlásení londýnskeho klubu.

Tridsaťročný kapitán arménskej reprezentácie počas angažmánu v Dortmunde už v roku 2015 vynechal kvôli obavám o bezpečnosť stretnutie Európskej ligy so súperom z Azerbajdžanu.

Do Azerbajdžanu Mchitarjan neodcestoval ani vlani v októbri, keď tam Arsenal hral zápas skupiny Európskej ligy s Karabachom, hoci UEFA ponúkla pomoc s vízami.

Tento rok nepomohlo ani konštatovanie azerbajdžanského ministerstva zahraničia, že v krajine sa už veľkých akcií zúčastnilo mnoho arménskych športovcov a šport a politika sú oddelené oblasti.

"Zvážili sme všetky súčasné možnosti a museli urobiť ťažké rozhodnutie. Je to zápas, ktorý nehráte príliš často, a veľmi bolí, že o neho prídem.

Budem fandiť spoluhráčom, aby domov doviezli pohár," napísal na sociálnej sieti Mchitarjan, ktorý v tejto sezóne za Arsenal v 39 súťažných zápasoch zaznamenal šesť gólov a sedem asistencií.

Finále Európskej ligy sa uskutoční budúcu stredu od 21:00.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Chelsea FC #Henrich Mchitarjan #Arsenal FC