Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konflikt zažehnaný. Dobrý chlapec zariadil historický moment

Tentoraz zvládli penaltový rozstrel bez frašky. Keď sa v ňom futbalisti Chelsea predstavili naposledy, smial sa im celý svet.

10.05.2019 16:03
Arrizabalaga Chelsea futbal Foto: ,
Hráči Chelsea Mateo Kovačič (vľavo) a Kepa Arrizabalaga oslavujú postup do finále EL.
debata

Konflikt brankára Kepu Arrizabalagu a trénera Maurizia Sarriho v neúspešnom finále anglického Ligového pohára proti Manchestru City obletel svet.

Mladý Španiel odmietol striedanie razantným gestom, čo priviedlo Taliana do nepríčetnosti. Odvtedy uplynuli takmer tri mesiace a obaja kohúti sa uzmierili.

Obzvlášť po štvrtkovom heroickom výkone Arrizabalagu. V penaltovom rozstrele v druhom semifinále Európskej ligy proti Frankfurtu (obe stretnutia sa skončili v riadnom hracom čase 1:1) chytil dva pokusy hostí a zariadil nevídanú vec. Po prvý raz v histórii sa do finále oboch najprestížnejších klubových súťaží dostali štyri kluby z jednej krajiny.

V sobotu 1. júna sa v Madride o trofej Ligy majstrov pobijú Liverpool s Tottenhamom. Tri dni predtým – v stredu 29. mája – čaká finále Európskej ligy londýnske derby medzi Chelsea a Arsenalom, ktorý poľahky vyradil Valenciu.

„Penalty som nesledoval. Nechcel som trpieť, už mám toho tak akurát. Kepa je dobrý chlapec, všetko sme si vysvetlili a je to za nami. Nie je čas to veľmi rozoberať, máme pred sebou vrchol sezóny,“ vravel po stretnutí Sarri.

Hoci čelí neustálej kritike od priaznivcov Chelsea, jeho premiérová sezóna na lavičke sa dá nazvať úspešnou. Po druhý raz v ročníku bude mať šancu zabojovať o premiérovú trofej v trénerskej kariére. Už minulý týždeň si so svojimi zverencami zaručil miesto v najlepšej štvorici Premier League a teda účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov.

„Konflikt na Wembley je minulosť. Poučil som sa a ospravedlnil všetkým, ktorých som sa dotkol,“ vrátil sa k nedorozumeniu so Sarrim.

Vzápätí svojho kouča pochválil. „Budeme hrať druhé finále v sezóne. Máme istotu Ligy majstrov. Nerozumiem kritickým hlasom. Máloktorý tím si môže v tejto sezóne povedať niečo také,“ zamyslel sa Arrizabalaga.

Dvadsaťštyriročný najdrahší brankár sveta mal radosť, že sa mu na druhý pokus podarilo uspieť v penaltovej lotérii . Nevie sa dočkať finále s Arsenalom.

„Penalty sú vždy o šťastí. Predtým sme ho proti City nemali, teraz áno. Taký je futbal. Priniesol zaujímavý moment a dve významné klubové trofeje zostanú v Anglicku. Verím, že jedna z nich bude naša,“ uzavrel Arrizabalaga.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Kepa Arrizabalaga