Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V hre je aj vstupenka do klubu VIP. Zastavia outsideri londýnsky plán B?

Musia potvrdiť rolu favoritov. Z ôsmich semifinalistov dvoch najprestížnejších klubových futbalových súťaží dodala polovicu anglická Premier League. Kým Liverpool a Tottenham bojujú o finále Ligy majstrov, Chelsea a Arsenal o trofej pre víťaza Európskej ligy.

02.05.2019 12:00
debata
Miroslav Stoch (Slavia) a Willian (FC Chelsea)... Foto: Reuters, PAUL CHILDS
Stoch Slavia Miroslav Stoch (Slavia) a Willian (FC Chelsea) v súboji o loptu. Londýnsky klub postúpil do semifinále cez pražský.

Pre kluby z najbohatšej ligy sveta, obraty ktorej sa pohybujú v desiatkach miliónov libier, nie je Európska liga až taká zaujímavá. Zápasy s menej atraktívnymi súpermi z futbalovo málo rozvinutých krajín náročných anglických priaznivcov veľmi nelákali.

Dnešný semifinálový štart – Chelsea čaká na ihrisku Frankfurtu, Arsenal doma privíta Valenciu – im však ponúka zaujímavú možnosť. Víťazstvo v Európskej lige prinesie okrem vytúženej trofeje či nemalej finančnej prémie aj vstupenku do klubu VIP – skupinovej fázy Ligy majstrov v nasledujúcej sezóne.

Vždy je cenná. Veľmi vyrovnaný boj v Premier League o zvyšné dve priečky zaručujúce Ligu šampiónov jej hodnotu ešte zvyšuje. Tretí Tottenham má dve kolá pred koncom päťbodový náskok pred šiestym Manchestrom United. Štvrtá Chelsea stráca na Spurs dva body, Arsenal štyri.

„Nie tak dávno bola pre Arsenal Európska liga len plánom B na posun do Ligy majstrov. Pri pohľade na jeho formu (z piatich ligových stretnutí získal len tri body) sa zrejme menia priority,“ zamyslel sa expert BBC Chris Sutton.

Ani jeho bývalý klub Chelsea nečaká nič jednoduché. Popri súboji dvoch ofenzívne najaktívnejších mužstiev proti Frankfurtu musí pre definitívu Ligy majstrov naplno zabodovať v lige doma proti Watfordu a na ihrisku Leicestru.

„Leicester aj Frankfurt sú nevyspytateľní súperi. Dokážu zdolať hocikoho, obzvlášť doma,“ pripomína legenda Arsenalu Ian Wright.

A čo na finálové plány londýnskych veľkoklubov hovoria ich súperi v Európskej lige?

„Vieme, čo robiť v týchto zápasoch. Už sme vyradili veľké kluby. Nič nie je nemožné,“ nechal sa počuť kanonier Frankfurtu Luka Jovič.

„Náš súper je favorit. V semifinále sa však môže stať všetko. Cesta do finále je ešte veľmi dlhá,“ doplnil kouč Valencie Marcelino.

Dnešný program

Prvé zápasy semifinále: 21.00 Frankfurt – Chelsea (Nova Sport 1), Arsenal – Valencia (RTVS, ČT Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Eintracht Frankfurt #Valencia CF #Chelsea FC