Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sarri: Slavia je fyzicky najlepšie pripravený tím, aký som v živote videl

Rozprávková cesta futbalistov Slavie Praha v tohtoročnej edícii Európskej ligy UEFA sa skončila vo štvrťfinále na kopačkách anglického favorita FC Chelsea.

19.04.2019 09:32
debata
Maurizio Sarri počas zápasu s Huddersfieldom. Foto: SITA/AP, Mike Egerton
sarri chelsea futbal Maurizio Sarri počas zápasu s Huddersfieldom.

„Zošívaným“ nestačil bojovný výkon na postup medzi najlepšie kvarteto v súťaži a po domácej prehre 0:1 prišlo zaváhanie aj vo štvrtkovej odvete na Stamford Bridge (3:4). Ekipa zo Sinobo Stadium sa stala iba štvrtým tímom, ktorý na pôde „The Blues“ v rámci európskych pohárových súťaží strelil 3 góly a vôbec prvým, ktorý tak učinil v Európskej lige.

Na zvrátenie nepriaznivého stavu to však nestačilo, čo znamená, že Európska liga už nemá slovenské zastúpenie, keďže v kádri Slavie figurujú aj Miroslav Stoch, Martin Kuciak a Jakub Hromada.

„Bohužiaľ, nevyšiel nám taktický plán smerom do defenzívy. Je fajn streliť tri góly, ale nemôžeme štyri inkasovať. Túto prehru však beriem skôr ako domácu. Nebolí tak, keď dáte nejaké góly,“ skonštatoval po stretnutí kouč Pražanov Jindřich Trpišovský podľa webu idnes.cz.

Ten veril, že slavisti môžu hrať s Chelsea otvorenú partiu. Po polčase však prehrávali už 1:4. „Bola to nočná mora, inkasovali sme z každej akcie. Moje presvedčenie, že súpera môžeme naháňať po celom ihrisku, zapríčinilo, že sme Londýnčanov pustili do situácií, v ktorých sú silní,“ doplnil český kouč, ktorého zverenci predtým v osemfinále súťaže vyradili španielsky FC Sevilla.

Pražský tím napriek nepriaznivému stavu v zápase ešte dokázal ožiť. Po zmene strán sa dva razy presadil záložník Petr Ševčík a v závere mal aj obrovskú šancu na vyrovnanie stavu.

„Ak by dal aj tretí gól, asi by si ho v Londýne aj nechali. Samozrejme, teraz u nás prevažuje sklamanie, ale zároveň som aj hrdý na hráčov. Podarilo sa nám súpera dostať pod tlak a vydobyli sme si uňho rešpekt. V Česku stále počujete, že anglický futbal je z iného sveta a že na nich nemáme. Môj tím však dokázal, že sa top mužstvám dokážeme vyrovnať. Predsa sme donútili Chelsea, aby do odvety nasadila svoju najlepšiu jedenástku,“ vyjadril sa Trpišovský.

Slavia Praha nezopakuje svoje európske maximum, keď v sezóne 1995/1996 postúpila až do semifinále Pohára UEFA. Jej výkon a bojovnosť napriek tomu ocenil aj lodivod „The Blues“ Maurizio Sarri, podľa ktorého pražský tím exceloval.

„Je to fyzicky najlepšie pripravené mužstvo, aké som počas trénerskej kariéry videl. Súper bol veľmi rýchly a druhý polčas bol pre nás nesmierne náročný. Je to jedno z najlepších mužstiev v Európskej lige,“ povedal podľa webu denníka The Guardian taliansky kouč.

Jeho mužstvo sa stalo vôbec prvým tímom v Anglicku, ktoré vyhralo 11 zápasov na európskej pohárovej scéne v rámci jedného ročníka a druhým z Britských ostrovov, ktorý dosiahol dohromady 100 gólov vo všetkých súťažných dueloch.

V semifinále vyzve účastník Premier League nemecký Eintracht Frankfurt. „Som šťastný najmä za výkon mužstva v prvom polčase a postup do semifinále. Je to pre nás dôležité,“ doplnil Sarri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Maurizio Sarri #Chelsea FC