Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sedemgólovú šou zažila aj EL. Slavia sa po hororovom úvode lúči so cťou

Futbalisti FC Chelsea zdolali vo štvrtkovej odvete štvrťfinále Európskej ligy Slaviu Praha 4:3 a postúpili medzi elitné kvarteto.

18.04.2019 23:01
Petr Ševčík Foto: ,
Petr Ševčík strieľa gól Slavie do siete Chelsea.
debata

Domáci viedli po sedemnástich minútach už 3:0, dvoma gólmi sa v druhom polčase prezentoval hosťujúci Petr Ševčík. V semifinále sa stretnú Chelsea s Frankfurtom a Arsenal s Valenciou. Prvé zápasy sú na programe 2. mája, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Finále sa odohrá v Baku 29. mája.

Slavia po tesnej domácej prehre 0:1 nevstúpila do zápasu dobre a už v úvodnej štvrťhodine prišla o postupovú nádej. V 5. minúte otvoril skóre po ukážkovej kombinácii Pedro Roriguez. Španiel sa výrazne pričinil aj o druhý gól, jeho zakončenie sa odrazilo od žrde a hlavy hosťujúceho Simona Deliho do siete Slavie – 2:0.

V 17. minúte sa dostal do brejku opäť Pedro, nezištne prihral Olivierovi Giroudovi a ten pridal tretí zásah domácich. Pražania sa síce dočkali zásluhou kapitána Tomáša Součka, ale vzápätí opäť inkasovali, keď sa druhýkrát presadil Pedro.

Po zmene strán však Slavia zabojovala. V 51. minúte Ševčík vypálil spoza šestnástky a skorigoval na 2:4. O štyri minúty neskôr ten istý hráč opäť napriahol z diaľky a Slavia prehrávala už iba o gól. Ševčík mohol skompletizovať aj hetrik, ale v rozhodujúcej chvíli sa vo vnútri pokutového územia pošmykol.

„Zošívaní“ hrali aktívne, ale skúsený súper im nedovolil ďalšiu dramatizáciu. Hosťom nepomohol ani slovenský reprezentant Miroslav Stoch, ktorý sa dostal na trávnik v 78. minúte.

Arsenal si poistil postup do semifinále víťazstvom v Neapole 1:0, celkovo v dvojzápase triumfoval 3:0. Frankfurt minulý týždeň podľahol Benfice Lisabon 2:4, ale doma uspel 2:0 a predstaví sa v najlepšej štvorke.

Valencia nedala v španielskej konfrontácii Villarrealu šancu, keď na vlastnej pôde zvíťazila 2:0 a nadviazala na úspech z prvého duelu 3:1.

Štvrťfinále Európskej ligy – odvety:

FC Chelsea – Slavia Praha 4:3 (4:1) – prvý zápas 1:0, postúpila FC Chelsea
Góly: 5. a 27. Pedro, 10. Deli (vlastný), 17. Giroud – 26. Souček, 51. a 55. Ševčík rozhodoval: Damir Skomina (Slovin.)
Miroslav Stoch (Slavia) nastúpil v 78. min

Eintracht Frankfurt – Benfica Lisabon 2:0 (1:0) – prvý zápas 2:4, postúpil Frankfurt
Góly: 37. Kostič, 67. Rode, rozhodoval: Daniele Orsato (Tal.)

FC Valencia – FC Villarreal 2:0 (1:0) – prvý zápas 3:1, postúpila Valencia
Góly: 13. Latorre, 54. Parejo, rozhodoval: William Collum (Škót.)

SSC Neapol – Arsenal Londýn 0:1 (0:1) – prvý zápas 0:2, postúpil Arsenal
Gól: 36. Lacazatte, rozhodoval: Ovidiu Hategan (Rum.)

Semifinálové dvojice (prvé zápasy 2. mája, odvety 9. mája):

Arsenal Londýn – FC Valencia
Eintracht Frankfurt – FC Chelsea

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #SK Slavia Praha