Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedemgólovú šou zažila aj EL. Slavia sa po hororovom úvode lúči so cťou

Futbalisti FC Chelsea zdolali vo štvrtkovej odvete štvrťfinále Európskej ligy Slaviu Praha 4:3 a postúpili medzi elitné kvarteto.

18.04.2019 23:01
Petr Ševčík Foto: ,
Petr Ševčík strieľa gól Slavie do siete Chelsea.
debata

Domáci viedli po sedemnástich minútach už 3:0, dvoma gólmi sa v druhom polčase prezentoval hosťujúci Petr Ševčík. V semifinále sa stretnú Chelsea s Frankfurtom a Arsenal s Valenciou. Prvé zápasy sú na programe 2. mája, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Finále sa odohrá v Baku 29. mája.

Slavia po tesnej domácej prehre 0:1 nevstúpila do zápasu dobre a už v úvodnej štvrťhodine prišla o postupovú nádej. V 5. minúte otvoril skóre po ukážkovej kombinácii Pedro Roriguez. Španiel sa výrazne pričinil aj o druhý gól, jeho zakončenie sa odrazilo od žrde a hlavy hosťujúceho Simona Deliho do siete Slavie – 2:0.

V 17. minúte sa dostal do brejku opäť Pedro, nezištne prihral Olivierovi Giroudovi a ten pridal tretí zásah domácich. Pražania sa síce dočkali zásluhou kapitána Tomáša Součka, ale vzápätí opäť inkasovali, keď sa druhýkrát presadil Pedro.

Po zmene strán však Slavia zabojovala. V 51. minúte Ševčík vypálil spoza šestnástky a skorigoval na 2:4. O štyri minúty neskôr ten istý hráč opäť napriahol z diaľky a Slavia prehrávala už iba o gól. Ševčík mohol skompletizovať aj hetrik, ale v rozhodujúcej chvíli sa vo vnútri pokutového územia pošmykol.

„Zošívaní“ hrali aktívne, ale skúsený súper im nedovolil ďalšiu dramatizáciu. Hosťom nepomohol ani slovenský reprezentant Miroslav Stoch, ktorý sa dostal na trávnik v 78. minúte.

Arsenal si poistil postup do semifinále víťazstvom v Neapole 1:0, celkovo v dvojzápase triumfoval 3:0. Frankfurt minulý týždeň podľahol Benfice Lisabon 2:4, ale doma uspel 2:0 a predstaví sa v najlepšej štvorke.

Valencia nedala v španielskej konfrontácii Villarrealu šancu, keď na vlastnej pôde zvíťazila 2:0 a nadviazala na úspech z prvého duelu 3:1.

Štvrťfinále Európskej ligy – odvety:

FC Chelsea – Slavia Praha 4:3 (4:1) – prvý zápas 1:0, postúpila FC Chelsea
Góly: 5. a 27. Pedro, 10. Deli (vlastný), 17. Giroud – 26. Souček, 51. a 55. Ševčík rozhodoval: Damir Skomina (Slovin.)
Miroslav Stoch (Slavia) nastúpil v 78. min

Eintracht Frankfurt – Benfica Lisabon 2:0 (1:0) – prvý zápas 2:4, postúpil Frankfurt
Góly: 37. Kostič, 67. Rode, rozhodoval: Daniele Orsato (Tal.)

FC Valencia – FC Villarreal 2:0 (1:0) – prvý zápas 3:1, postúpila Valencia
Góly: 13. Latorre, 54. Parejo, rozhodoval: William Collum (Škót.)

SSC Neapol – Arsenal Londýn 0:1 (0:1) – prvý zápas 0:2, postúpil Arsenal
Gól: 36. Lacazatte, rozhodoval: Ovidiu Hategan (Rum.)

Semifinálové dvojice (prvé zápasy 2. mája, odvety 9. mája):

Arsenal Londýn – FC Valencia
Eintracht Frankfurt – FC Chelsea

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #SK Slavia Praha