Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch sa vrátil tam, kde začal s veľkým futbalom. Teraz chce Chelsea pokoriť

Stredopoliar Miroslav Stoch sa s futbalistami pražskej Slavie po deviatich rokoch vrátil na štadión Stamford Bridge.

17.04.2019 22:16
Miroslav Stoch Foto: ,
Spomienka na január 2009. Miroslav Stoch počúva pokyny vtedajšieho trénera Chelsea Luiza Felipeho Scolariho.
debata (2)

Slovenský stredopoliar, ktorý v rokoch 2006 až 2010 patril Chelsea, bol prekvapený, koľko ľudí odvtedy v londýnskom klube ešte pracuje. Verí, že návrat mu ešte viac spríjemní úspech vo štvrtkovej odvete štvrťfinále Európskej ligy, v ktorej bude s Pražanmi doháňať manko 0:1 z prvého duelu v Edene.

„Dá sa povedať, že to tu vyzerá stále rovnako ako pred desiatimi rokmi. Poznám to tu celkom dobre, takže je samozrejme príjemné byť naspäť tu. Pevne dúfam, že ten pocit bude ešte lepší po zápase,“ povedal Stoch na tlačovej konferencii v Londýne.

„Bol som zvedavý, koľko ľudí ešte stále pracuje v mužstve. Dá sa povedať, že ich tam dosť zostalo. Už po prvom zápase sme pokecali,“ dodal dvadsaťdeväťročný stredopoliar , ktorý do Chelsea zamieril ako mladý v lete 2006 a za a-tím „Blues“ si pripísal len päť súťažných štartov.

Jeho známi z Chelsea boli prekvapení, ako dobre Slavia zahrala v úvodnom domácom zápase, kde podľahla 0:1 gólom z 86. minúty. „Bavili sme sa hlavne o tom zápase. Väčšina z nich bola prekvapená a uznali našu silu. Takže dúfam, že to zajtra zopakujeme, ale s lepším výsledkom,“ uviedol Stoch.

„Myslím, že v prvom zápase sme ukázali veľa dobrých vecí. Presvedčili sme sa, že aj s takým mužstvom ako Chelsea sa dá hrať. Ale samozrejme teraz to bude ešte náročnejšie, pretože Chelsea je doma ešte oveľa silnejšia ako vonku. Môžeme len prekvapiť. Motivácia je neskutočne veľká, ale na druhú stranu nesmieme byť premotivovaní,“ dodal Stoch.

Ideálny scenár by podľa neho bol, keby Slávisti na ihrisku niekdajšieho víťaza Ligy majstrov aj Európskej ligy skórovali ako prvý. „Nezostáva nám nič iné ako dať gól, či chceme pomýšľať na postup alebo dobrý výsledok. Keby sa nám podarilo dať prvý gól, bolo by to fantastické,“ doplnil Stoch.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #Chelsea FC