Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch fandí Chelsea odmalička. Aj keď bol terčom jej vtipov

Opäť sa ukázalo, že aj chlapi plačú. Po tvrdom boji a víťaznom obrate v predĺžení bol na to skvelý dôvod. Slavia Praha pred zhruba mesiacom otočila v predĺžení proti FC Sevilla stav z 2:3 na 4:3 a postúpila do štvrťfinále Európskej ligy.

11.04.2019 11:19
Miroslav Stoch Foto:
Dve podoby radosti. Miroslav Stoch vľavo v drese Chelsea v roku 2009 so spoluhráčmi Nicolasom Anelkom, Salomonom Kalouom a Didierom Drogbom a vpravo v súčasnosti ako hráč Slavie.
debata

Po tvárach sa kotúľali slzy hráčom, realizačnému tímu aj fanúšikom. Tí zažili noc, akú v novom Edene nikdy predtým. Po nej si želali ďalšiu. A najlepšie s niektorým z veľkoklubov. Druhá časť želania priaznivcov aj kabíny sa splnila.

„Fanúšikom Chelsea som odmalička. Sledujem jej výsledky a dá sa povedať, že aj všetky zápasy. Bude to ťažké, ale myslím, že je to veľmi dobrý súper a bude sa na čo pozerať,“ povedal pre klubovú stránku po žrebe krídelník Slavie Miroslav Stoch.

Dvadsaťdeväťročný ofenzívny stredopoliar bol súčasťou akadémie Londýnčanov a v záverečnej tretej sezóne aj prvého mužstva. Ako tínedžer sa pod vedením Carla Ancelottiho objavoval na tréningoch áčka a naskočil aj do piatich stretnutí ako striedajúci hráč.

„Tri roky v londýnskom tíme mi dali veľa. V poslednej sezóne som cestoval na zápasy Ligy majstrov po boku legiend klubu. Podarilo sa mi to aj napriek tomu, že prvé mesiace boli ťažké. Nevedel som ani slovo po anglicky, v kabíne si zo mňa často robili srandu. Aj dnes sú v nej neskutoční hráči. Stačí povedať Eden Hazard – to je neskutočný hráč. Spomeňme Williana, prišiel tam Gonzalo Higuaín. Na každom poste majú hráča svetových kvalít,“ zamyslel sa rodák z Nitry.

Stoch sa na dnešnú konfrontáciu s hviezdami teší. Rola mužstva, ktoré nemá čo stratiť, Slavii sedí. A to najmä vďaka modernému štýlu hry, ktorý so spoluhráčmi praktizuje. Pražania sú vynikajúco takticky i kondične pripravení. Sevilla to už vie. Zistí to aj Chelsea?

„Percentá sú určite na strane súpera. To isté však platilo aj keď sme začínali sa Sevillou.V zápasoch sa to môže postupne obrátiť. Pevne dúfam, že im to nejakým spôsobom skomplikujeme. Človek nikdy nevie. Dúfam, že šťastie bude opäť na našej strane a môžeme s nimi uhrať dobrý výsledok,“ uzavrel Stoch.

Dnešný program EL

Štvrťfinále, prvé zápasy: 21.00 Slavia Praha – Chelsea (Jednotka, ČT Sport), Benfica – Frankfurt (Nova Sport 2), Villarreal – Valencia, Arsenal – Neapol (Nova Sport 2).

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #Chelsea FC