Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Do Edenu príde Eden. Fantázia, tešil sa fanúšik Chelsea a jej bývalý hráč Stoch

Futbalisti pražskej Slavie sú nadšení, že im dnešný žreb štvrťfinále Európskej ligy prisúdil londýnsku Chelsea.

15.03.2019 16:09
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch (vľavo) po prvom zápase proti Seville v osemfinále Európskej ligy. Po úspešnej odvete Slavia postúpila.
debata

Hráčom i celému realizačnému tímu sa tým splnil veľký sen zahrať si proti anglickému mužstvu. Na zápasy sa mimoriadne teší aj slovenský stredopoliar červenobielych Miroslav Stoch, ktorý v minulosti obliekal súperov dres.

Futbalisti Slavie sledovali žreb spoločne, a keď bolo jasné, že narazia na Chelsea, prepukli v Edene obrovské oslavy. „Žreb nás teší najviac. Bola to prvá voľba, ktorú sme všetci chceli. Hovorili sme o tom niekoľkokrát, že by sme si priali dostať sa do Anglicka. S realizačným tímom to bude 33. zápas v európskych pohároch, vždy sme si to želali. Teraz sa nám to vyplnilo. Tá motivácia, ktorú sme mali v Genku a so Sevillou, dostať sem taký tím, sa vyplnila,“ povedal novinárom nadšený tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Zápasy s Chelsea budú mimoriadne pre Stocha, ktorý v rokoch 2006 až 2010 patril do kádra londýnskeho klubu. „Pre mňa osobne je to fantázia. Konečne mi vyšiel tip na súpera, ktorého by sme mohli dostať. Som rád, že je to Chelsea, aj keď to bude extrémne náročné. Je to top tím, porovnateľný možno s tým, ako keby sme dostali súpera z Ligy majstrov,“ uviedol Stoch.

„Ja som fanúšik Chelsea odmalička. Sledujem ich výsledky a dá sa povedať, že aj všetky zápasy. Bude to strašne ťažké, ale myslím, že je to veľmi dobrý súper a bude sa na čo pozerať,“ dodal dvadsaťdeväťročný ofenzívny stredopoliar.

Slavia sa nemôže dočkať, keď nastúpi proti svetovým hviezdam stredopoliarovi Edenovi Hazardi či útočníkovi Gonzalovi Higuaínovi. „Stačí povedať Hazard – to je neskutočný hráč, alebo Willian, prišiel tam Higuaín. Myslím si, že na každom poste majú hráča svetových kvalít,“ podotkol Stoch.

„Je to odmena pre všetkých ľudí, prídu sem tréner Sarri, Hazard, Higuaín, Jorginho. Skvelí hráči a skvelý tím. Bude to obrovský sviatok pre celú Slaviu. Je to to najviac, s kým sa môžeme stretnúť, najväčší hráči. Nikto už z histórie nevymaže, že tu v Edene hrala Chelsea,“ doplnil Trpišovský.

Pražanom je jasné, že rovnako ako v osemfinále proti Seville, ktorú vyradili po štvrtkovom obrate v predĺžení domácej odvety, budú veľkým outsiderom.

„Percentá sú určite na strane Chelsea, ale to isté bolo, keď sme začínali sa Sevillou. Môže sa to postupne v zápasoch obrátiť a ja pevne verím, že im to nejakým spôsobom skomplikujeme. Človek nikdy nevie. Dúfam, že šťastie bude opäť na našej strane a môžeme s nimi uhrať dobrý výsledok,“ povedal Stoch.

Chelsea v minulom kole vyradila premožiteľa Slavie z letnej kvalifikácie Ligy majstrov Dynamo Kyjev po výhrach 3:0 doma a 5:0 vonku.

„Šanca? Ťažko povedať. Keď sme dostali Sevillu, päťnásobného víťaza, tak sme sa tiež bavili, že sú šance minimálne. Nakoniec to dopadlo tak, že sme neprehrali ani jeden zápas. Pozerali sme ale na zostrih z Kyjeva, kvalita súpera je obrovská. sme radi, že hráme prvý zápas doma, že si ich v domácom prostredí ohmatajú. A potom sa tešíme hlavne na Stamford Bridge,“ dodal Trpišovský.

TV Pravda: Slovenský futbal už čoskoro korunuje svojho ďalšieho kráľa. Kto by mal ovládnuť aktuálny ročník ankety Futbalista roka podľa legiend Vladimíra Kindera a Szilárda Németha?

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #Chelsea FC