Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Čierny panter útočí. Aubameyang oslavoval gól s maskou superhrdinu

Na postupovom triumfe futbalistov Arsenalu Londýn nad hráčmi Stade Rennes (3:0) v osemfinále Európskej ligy 2018/2019 sa Pierre-Emerick Aubameyang podieľal dvoma gólmi, ale pre fanúšikov pridal aj čosi navyše.

15.03.2019 10:57
Aubameyang Foto: ,
Pierre-Emerick Aubameyang a jeho oslava gólu s maskou superhrdinu.
debata

Po góle na 3:0 v 72. min, keď iba dokopol loptu do prázdnej bránky po skvelom pase Henrika Mchitarjana, sa 29-ročný gabonský zakončovateľ na chvíľu zastavil, akoby čosi hľadal.

Po chvíli spoza reklamného panela za bránkou súpera vylovil tašku, z ktorej vytiahol masku Čierneho pantera a nasadil si ju na tvár.

Jeho spoluhráči ho chvíľu nechali, nech sa sám poteší s maskou komiksového hrdinu a až keď si ju stiahol, prišli sa s ním podeliť o radosť z postupového gólu.

Kultúrna vložka s maskou nezostala bez povšimnutia rozhodcami, útočník Arsenalu po chvíli uvidel žltú kartu za nedovolený spôsob oslavy gólu.

„Potreboval som masku, ktorá by mala reprezentovala. A Čierny panter spĺňa tieto predpoklady. Charakterizuje však aj našu africkú krajinu. Gabonský futbalový tím má prezývku Panteri z Gabonu,“ vysvetlil Pierre-Emerick Aubameyang pre BT Sport.

Podľa novinára Marka Manna-Bryansa z Press Association Aubameyang plánoval oslavu gólu s maskou už dva zápasy dozadu. V súboji proti Tottenhamu (1:1) v Premier League sa mu však nepodarilo skórovať z pokutového kopu.

Neskôr v ďalšom súboji PL proti Manchestru United (2:0) sa už z bieleho bodu nemýlil, vtedy však masku narýchlo nemohol nájsť. „Do tretice všetko dobré a s Čiernym panterom sa už mohol ukázať,“ napísal Mark Mann-Bryans.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Arsenal Londýn #Pierre-Emerick Aubameyang