Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Úžasná pyrošou pre Maka a spol. Závidel mu aj Škrtel

Futbalisti ruského klubu Zenit Petrohrad zvládli štvrtkovú odvetu šestnásťfinálovej fázy Európskej ligy 2018/19 proti tureckému Fenerbahce Istanbul, zvíťazili 3:1 a napriek prehre v minulotýždňovom úvodnom dueli pri Bospore (0:1) postúpili do osemfinále.

22.02.2019 08:55
zenit fans Foto: ,
Fanúšikovia Zenitu a ich pyrošou pred zápasom.
debata

V dueli na modernom štadióne Krestovskij pod zatiahnutou strechou boli v akcii aj dvaja slovenskí reprezentanti. Krídelník Zenitu Róbert Mak nastúpil v priebehu druhého polčasu, kapitán a kapitán slovenského národného mužstva z tímu „Feneru“ Martin Škrtel pobudol na trávniku svojho niekdajšieho tímu (2004–2008) celé stretnutie a v 40. min videl žltú kartu.

„Keďže v Petrohrade bolo výrazne pod nulou, strecha štadióna bola uzavretá. Viac ako 50-tisíc priaznivcov nám vytvorilo fantastickú atmosféru. Začali sme výborne, dali sme dva góly, no tesne pred prestávkou hostia nádhernou strelou znížili,“ uviedol Mak prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.

Tréner Zenitu Sergej Semak poslal 27-ročného Bratislavčana na ihrisko v 56. min. Mal rozhýbať ofenzívu domáceho mužstva a pomôcť streliť tretí postupový zásah.

Zenit sa nakoniec dočkal v 76. min, keď iránsky reprezentant Sardar Azmoun druhým gólom v zápase poslal petrohradský tím do osemfinále. Ešte predtým sa však mohol do streleckej listiny zapísať aj Mak, no podobne ako pri realizácii minulotýždňovej jedenástky opäť nepochodil.

„Dostal som sa až pred gólmana hostí, no ten ma opäť vychytal. Tekin mi zneškodnil pred týždňom penaltu a dnes opäť zabránil mojej strele, aby sa dostala do bránky. Veľmi ma mrzela tá nepremenená jedenástka. Spoluhráči aj trénersky štáb ma povzbudzovali, podporili ma, aby som si z toho nič nerobil. No viete, ako to býva v takýchto prípadoch, keď nepremeníte jedenástku. Dlho by ma trápilo, keby práve toto rozhodlo o našom vypadnutí,“ doplnil Mak.

Niekdajší hráč gréckeho PAOK Solún či nemeckého 1. FC Norimberg sa po stretnutí stihol pozhovárať aj s krajanom Škrtelom.

„Rozprávali sme dlho po zápase. Samozrejme, bol sklamaný z vypadnutia. Hovoril mi o pôsobení vo Fenerbahce, ako aj o našom nádhernom stánku. On počas pôsobenia v Zenite, ako aj v drese Liverpoolu, hral na starom štadióne. Podľa neho je naša aréna jedna z najkrajších, v ktorých doteraz hral,“ uzavrel Róbert Mak.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Martin Škrtel #Róbert Mak