Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dynamo nás vo všetkom predčilo, vraví Procházka. Hrozný večer Limberského

Plzenský stredopoliar Roman Procházka po prehre 0:3 v Záhrebe nehľadal žiadne výhovorky. Slovenský futbalista uznal, že Dynamo bolo vo všetkých aspektoch hry jednoznačne lepšie ako český majster, zaslúžene zmazalo úvodné manko 1:2 a postúpilo do osemfinále Európskej ligy.

21.02.2019 23:42
Roman Procházka, Dani Olmo Foto: ,
Roman Procházka z Plzne v súboji s hráčom Záhrebu Danim Olmom.
debata

„Výsledok svedčí o všetkom. Zápas bol jednoznačný a Dynamo nás dnes predčilo vo všetkom a zaslúžene postúpilo,“ povedal Procházka novinárom po odvete druhého kola.

Domáci za vysokou výhrou vykročili už v 15. minúte, keď otvoril skóre Mislav Oršič. Do pauzy ešte zvýšil Emir Dilaver a po zmene strán triumf Dynama spečatil tretím gólom Bruno Petkovič.

„Oni na nás vybehli, my sme s tým aj počítali, ale nedokázali sme sa s tým prvých pätnásť-dvadsať minút vôbec vyrovnať. Vyvrcholilo to gólom, ktorý ich nakopol a povzbudil. Myslím, že to bolo dosť rozhodujúce,“ uviedol Procházka.

Neschovával sa za absenciu kapitána Romana Hubníka, ktorého v strede obrany zastúpil obvyklý ľavý bek David Limberský. Jemu sa však zápas v Záhrebe vôbec nevydaril a navyše bol v 87. minúte vylúčený po druhej žltej karte.

„Roman Hubník je samozrejme kvalitný hráč, je to náš líder. Chýbal nám, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Boli sme tam jedenásti a mohli pre to urobiť viac,“ vyhlásil dvadsaťdeväťročný stredopoliar.

Ani búrlivú atmosféru a veľkú podporu fanúšikov na záhrebskom štadióne Maksimir nepovažoval za rozhodujúci aspekt dvojzápasu.

„Domáce prostredie vždy hrá nejakú úlohu. My sme vyhrali doma, oni nás zdolali tu. Určite to nejakú rolu hralo, ale ten zápas bol jednoznačný a nemyslím si, že len vďaka tým divákom,“ konštatoval Procházka.

TV Pravda: So Samuelom Slovákom o zápase Dunajská Streda – Slovan, Trnave i legionároch na Slovensku. Pozrite si náš futbalový špeciál (vysielané 19.2.2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #Roman Procházka