Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Besnenie Chorvátov v Plzni. Svetlice hádzali aj do koní

Polícia v Plzni musela vo štvrtok podvečer zasiahnuť proti futbalovým fanúšikom Dynama Záhreb. Pre ČTK to povedala policajná hovorkyňa Iveta Kořínková. Polícia pri incidente zaistila dvoch cudzích fanúšikov.

15.02.2019 11:32
debata (11)

Na štadióne vo Štruncových sadoch sa hralo úvodné stretnutie 2. kola Európskej ligy medzi Viktóriou Plzeň a Dynamom Záhreb (2:1). Aj po skončení zápasu boli policajti po väčšinu noci v uliciach, kde sa pohybovali futbaloví fanúšikovia.

Polícia predpokladala, že do Plzne prišla zhruba tisícka priaznivcov chorvátskeho tímu. Nasadené boli desiatky policajtov z niekoľkých krajov.

VIDEO: Ultras Dynama pred štadiónom v Plzni

Pred začiatkom stretnutia niektorí chorvátski fanúšikovia chceli pretlačiť na štadión a okrem iného hádzali železné zábrany i svetlice na policajné kone.

Polícia celý deň sledovala pohyb priaznivcov oboch klubov po meste. Chorvátski fanúšikovia sa počas dňa zdržiavali najmä v reštauráciách a baroch okolo centrálneho námestia. Prvý incident sa udial už v noci na štvrtok.

V jednom bare, kde boli chorvátski fanúšikovia, sa okolo 02:00 strhla potýčka asi 30 ľudí. „Dvaja ľudia utrpeli zranenia, polícia na mieste zaistila deväť zahraničných fanúšikov,“ povedala Kořínková.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #európska liga UEFA