Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava si vezie z Bruselu cennú remízu. V poslednom zápase jej pôjde iba o česť

Futbalisti FC Spartak Trnava nepostúpia zo skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2018. Vo štvrtkovom stretnutí 5. kola D-skupiny remizovali s domácim Anderlechtom Brusel 0:0.

29.11.2018 20:52
Marek Bakoš Foto: ,
Trnavčan Marek Bakoš v súboji s Jevhenom Makarenkom z Anderlechtu.
debata (4)

Súbežne hrané stretnutie medzi Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb sa skončilo rovnakým výsledkom, ktorý znamená druhé miesto pre turecký tím s Martinom Škrtelom. Zverenci Radoslava Látala nazbierali dosiaľ 4 body (všetky v zápasoch proti Anderlechtu), Fenerbahce má už nedostihnuteľných 8 bodov. Hráčov Spartaka môže mrzieť najmä nepremenená veľká šanca Marka Bakoša ešte v prvom polčase. Inú príležitosť na skórovanie si slovenský majster neutvoril.

Spartak Trnava uzavrie svoje účinkovanie v druhej najprestížnejšej súťaži 13. decembra od 21.00 h stretnutím 6. kola na domácom Štadióne Antona Malatinského proti Fenerbahce.

Európska liga 2018/2019 – D-skupina – 5. kolo – štvrtok:

RSC Anderlecht Brusel (Belg.) – FC Spartak Trnava (SR) 0:0
ŽK: 31. D. Appiah, 85. Sambi Lokonga – 32. Schirtladze, 79. Greššák, rozhodovali: Papapetru – Petropulos, Aptosoglu (všetci Gréc.)
Anderlecht Brusel: Didillon – D. Appiah, Bornauw, Sanneh, Lawrence – Kayembe, Makarenko (81. Sambi Lokonga) – Musona (81. Amuzu), Morioka (81. Verschaeren), Saief – Dauda
Spartak Trnava: M. Chudý – M. Oravec, Martin Tóth, Greššák, Čanturišvili – Schirtladze, Kulhánek – Jirka, E. Grendel (90. Miesenböck), Malecki (90.+ Janso) – Marek Bakoš (59. Ghorbani)

Trnavské snaženie v Bruseli v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hráč Anderlechtu Jevhen Makarenko a Davit...

Stretnutie sa začalo z oboch strán opatrne. Hráči slovenského i belgického tímu vyčkávali a nehrnuli sa do útoku. V 20. min sa na pravej strane uvoľnil Mohammed Dauda a hľadal Knowledgeho Musonu, ktorý však na loptu nedosiahol, inak by sa ocitol sám pred prázdnou bránkou. O päť minút to spoza šestnástky skúšal Edo Kayembe, ale nemieril presne.

V 32. min sa v obrovskej šanci slovenského šampióna ocitol Marek Bakoš, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprestrelil brankára domácich Thomasa Didillona. Päť minút pred koncom prvého polčasu trafil žrď trnavskej bránky Dauda, následne defenzíva Spartaka odpratala loptu do bezpečia a nepustila k dorážke dobiehajúcich hráčov Anderlechtu

V úvode druhého polčasu boli jasne lepší hostia, ale napriek miestami zdrvujúcemu tlaku pred brankárom Martinom Chudým nevymysleli nič svetoborné. V 68. min z veľkej diaľky pálil Martin Tóth, bránku súpera však netrafil.

V 76. min sa krásne uvoľnil v šestnástke Spartaka Rjota Morioka a blysol sa technickou strelou, proti ktorej vynikajúco zakročil Chudý. Aj v ďalších minútach druhého dejstva boli lepší hráči belgického družstva, ale neskórovali.

Hlasy po zápase /RTVS/:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Máme bod, vychádzali sme z defenzívy, dobre sme bránili, čo bol predpoklad úspechu, aj keď tam nejaké náznaky boli. Ale máme bod, dokopy štyri a sme spokojní. Chceme ešte nejaké body a tešíme sa na Fenerbahce, bude to taká naša rozlúčka s úspešným polrokom.“

Marek Bakoš, útočník Trnavy: „V Európe mám jednu či dve šance za zápas a buď sa to podarí alebo nie. V Trnave mi to veľmi nejde. Škoda tej šance, mohli sme vyhrať. Bol som veľmi dlho mimo, mal som zdravotné problémy a som veľmi rád, že som bol opäť na ihrisku a mal som šancu pomôcť tímu.“

Martin Chudý, brankár Trnavy: „Do zápasu sme išli s tým, že chceme hrať poctivú defenzívu a myslím si, že sa nám to podarilo. Chalani dreli a súpera sme nepúšťali do šancí. V druhom polčase tam jedna taká bola, ale podľa mňa to bola lopta, ktorú som musel chytiť.“

Lukáš Greššák, obranca Trnavy: "Hrali sme zo zabezpečenej obrany, chceli sme neinkasovať a možno streliť nejaký ten gól. To sa nám síce nepodarilo, ale sme radi, že sme uhrali nulu. Nemám čo chalanom vytknúť, dreli a urobili si svoju robotu.

Tabuľka D-skupiny:
    Z V R P S B
1. Dinamo Záhreb 5 4 1 0 11:3 12
2. Fenerbahce 5 2 2 1 7:6 8
3. Trnava 5 1 1 3 3:7 4
4. Anderlecht 5 0 2 3 2:7 2
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Anderlecht Brusel