Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca stále žije. Spartak hrá v Bruseli o udržanie nádeje

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v D-skupine Európskej ligy tri zápasy za sebou, ale ich postupová šanca stále žije. Dnes sa o ňu budú biť s Anderlechtom. Zápas v Bruseli sa začína o 18.55.

29.11.2018 08:00
Chorvátsko futbal EL 4. kolo D.sk. Záhreb Trnava Foto: ,
Hráči FC Spartak Trnava pred zápasom v Záhrebe.
debata

Trnavčania majú pred sebou ešte dva zápasy a v nich sa rozhodne, či si zahrajú aj na jar budúceho roku vo vyraďovacej časti súťaže.

„Máme tri body a budeme sa biť o každý ďalší. Čakajú nás dve stretnutia. Ak sa podarí jeden z nich vyhrať, bude to fantázia,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe trnavský tréner Radoslav Látal.

Spartaku by to však na postup nestačilo. Hneď v úvodnom zápase skupiny vyhral doma senzačne nad Anderlechtom (1:0) a vďaka tomuto trojbodovému zápisu ešte môže obsadiť v tabuľke druhé miesto. Prvou podmienkou je dnešné víťazstvo.

Veľa napovie aj druhý zápas v Istanbule. Fenerbahce privíta jasného lídra skupiny Dynamo Záhreb. Ak v ňom chorvátsky tím prehrá alebo Trnava podľahne Anderlechtu, bude o všetkom rozhodnuté a o dva týždne v Trnave, keď Spartak privíta Fenerbahce na čele so slovenským reprezentačným kapitánom Škrtelom, pôjde už len o prestíž, ale nie o postup.

Spartak už nemá situáciu vo vlastných rukách. Potrebuje oba zostávajúce zápasy vyhrať, ale ani to mu nemusí stačiť.

Látal, ktorý sa o niekoľko dní rozlúči s tímom, ľutuje najmä dva predchádzajúce súboje so Záhrebom. Domáci zápas odohralo mužstvo bez divákov a až do 65. minúty viedlo. Odveta sa hrala na hranici regulárnosti.

„Mrzia ma dva zápasy – domáci bez divákov proti Záhrebu a na jeho pôde v hustej hmle. Žiaľ, priaznivci z toho nič nemali a to prišli vo veľkom počte. Je mi to strašne ľúto,“ vravel český kouč.

Zároveň však pripomína, že aj fanúšikovia sa musia držať reality.

„Zostaňme pevnými nohami na zemi. Dynamo, Anderlecht a tiež Fenerbahce sú úplne niekde inde. Neodohrali sme zlé zápasy. Ale cítil som akési sklamanie z prvotnej eufórie, keďže, zatiaľ, ďalšie body nemáme,“ pokračoval. „Podľa mňa sme s jasným lídrom našej skupiny odohrali dva najkvalitnejšie zápasy, ale žiaľ, nedopadli pre nás dobre.“

Nahustený program spôsobuje Trnavčanom komplikácie a odráža sa aj na zdravotnom stave hráčov. Látal nemôže rátať s viacerými zo základnej zostavy. Do Bruselu neodletel Rada, neistý je štart kapitána Godála i obrancu Čonku. Stále nemôžu hrať Hladík, Sloboda a Bakoš.

Trnavčanom nevyšla ani generálka, doma podľahli Nitre a tento zápas vzápätí odštartoval sériu závažných rozhodnutí, ktoré môžu negatívne ovplyvniť nielen záver jesene, ale aj budúcnosť trnavského futbalu.

Video
Videokomentár Michala Zemana k situácii vo futbalovej Trnave

Odchod oznámili tréner Radoslav Látal, generálny manažér Pavel Hoftych i prezident Spartaka Dušan Keketi. Po 25 rokoch však končí aj majiteľ Vladimír Poór, ktorý už neodcestoval ani do Bruselu. Hráči tvrdia, že sú profesionáli a maximálne sa skoncentrujú na dôležitý súboj. Ako sa dusná atmosféra v klube prejaví na ich hre a výsledku, ukáže až dnešný večer.

Pravda, ani ich súperovi sa príliš nedarí. Nielenže ako jediný v D-skupine už nemá nijakú šancu na postup, ale prehral naposledy aj v ligovom stretnutí, keď na ihrisku St. Truidenu neudržal vedenie 2:1 a prehral 2:4. V lige patrí zverencom trénera Heina Vanhaezebroucka štvrté miesto s päťbodovou stratou na lídra KRC Genk.

Dnešný program

18.55 Anderlecht Brusel – Spartak Trnava (Dvojka), Fenerbahce Istanbul – Dynamo Záhreb

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Spartak Trnava #Anderlecht Brusel