Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel: V klube bolo dusno. Museli sme vyhrať

Štrnásť rokov už pôsobí v zahraničí. Ale ešte nikdy doteraz sa nestretol v súťažnom zápase so slovenským tímom.

05.10.2018 14:30
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel v zápase proti Trnave.
debata

„Bol to pre mňa špecifický zápas,“ priznal obranca Fenerbahce Istanbul a kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel (33). Po zranení sa vo štvrtok večer vrátil do základnej zostavy svojho mužstva v zápase so Spartakom Trnava. Spoľahlivým výkonom prispel k výhre favorita (2:0) v D-skupine Európskej ligy.

V čom bol pre vás tento súboj špeciálny?

Nielenže som doteraz nikdy nehral proti slovenskému tímu, ale nastúpil som proti Trnave, ktorej som odmalička držal palce. Som jej fanúšik. Väčšinu chalanov z Trnavy poznám, s niektorými som aj hrával. Tento zápas bol pre nás navyše veľmi dôležitý i zložitý. Celé naše mužstvo sa ocitlo v neľahkej situácii. Vyšlo to tak, že po predchádzajúcich slabších výsledkoch sme potrebovali nutne zvíťaziť. Hral som po krátkej hernej odmlke, usiloval som sa užiť si tento zápas a popri tom podať dobrý výkon a urobiť maximum pre mužstvo.

Priebeh zápasu nebol pre vás ideálny. Po prvom polčase vás fanúšikovia za bezgólového stavu vypískali. Ako ste sa vtedy cítili?

Niečo také sme aj čakali. Atmosféra okolo klubu bola už dosť napätá. Sám som bol prekvapený, koľko fanúšikov na tento zápas prišlo.

Aká bola predstava vášho mužstva na začiatku stretnutia?

Vedeli sme, že by bolo ideálne čo najskôr streliť gól, aby sme si fanúšikov naklonili na našu stranu. To nám nevyšlo. Ale chvalabohu aspoň za víťazstvo a tri body. Veľmi sme ich potrebovali. Očakávam, že teraz sa napätie v klube aspoň trochu uvoľní. V nedeľu nás čaká rovnako dôležitý zápas v domácej súťaži a verím, že aj ten zvládneme.

Trnava prehrala v Istanbule Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Andrej Kadlec (Trnava) a Eljif Elmas...

Bude stretnutie s Trnavou zlomom a vaša situácia sa bude zlepšovať?

Musíme v to dúfať. Už bol raz nedávno taký zápas, po ktorom sme si mysleli, že nastane obrat, že sme zlú bilanciu zlomili, ale nestalo sa to. Azda to príde teraz, výsledky budú lepšie a začneme aj v domácej súťaži bodovať a stúpať v tabuľke.

Hovorilo sa, že mužstvu už hrozili sankcie a ultimátum, ak nezvládne súboj s Trnavou…

Nijaké podmienky nepadli, ale bolo poriadne dusno. Tieto body sme mimoriadne potrebovali.

Z trnavských hráčov sa najlepšie poznáte s Marekom Bakošom, s ktorým ste sa stretli aj v slovenskej reprezentácii, pred zápasom ste sa objali…

S Marekom sa poznám veľmi dlho. Pred stretnutím sme sa pozdravili, po ňom sme si vymenili dresy. Podal dobrý výkon.

Aký dojem zanechal trnavský tím v Istanbule?

Nemá sa za čo hanbiť, celkovo odviedol tiež solídny výkon. Spartak hral, čo sme čakali. Vedeli sme, že bude vychádzať z obrany. Trnavčania boli tradične veľmi nepríjemní. V Európskej lige si robia dobré meno. Zdolali už Anderlecht. Ak budú takto pokračovať, prelomia zlú bilanciu aj v domácej súťaži a prejaví sa to pozitívne aj v tabuľke. Už teraz sa teším na odvetu v Trnave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Martin Škrtel #Fenerbahce Istanbul