Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava nemá čo stratiť. Pod tlakom je Fenerbahce

Štyri ťažké zápasy na súperových ihriskách bez prehry, iba dva inkasované góly, ideálny vstup do skupiny Európskej ligy, výhra nad favorizovaným Anderlechtom (1:0).

04.10.2018 11:00
debata
Tréner Spartaka Trnava Radoslav Látal počas... Foto: TASR, Martin Baumann
Radek Látal Tréner Spartaka Trnava Radoslav Látal počas tréningu v Istanbule pred zápasom proti Fenerbahce.

To sú piliere trnavského sebavedomia, na ktorých by mohol Spartak stavať aj dnes. Čaká ho druhý zápas v D-skupine na pôde obávaného Fenerbahce Istanbul (začiatok 18.55).

Trnavčania sa v tejto sezóne európskych pohárov prekonávajú a radi by v tom pokračovali. „Nemáme čo stratiť, zápasy si užívame. Budeme sa usilovať získať v skupine čo najviac bodov a potešiť fanúšikov,“ tvrdí trnavský tréner Radoslav Látal.

Uvedomuje si, že jeho tím sa nemôže pustiť do otvoreného boja s favoritmi. „Musíme sa sústrediť na to, čo sme hrali aj v predkolách. Proti nadštandardným súperom sa väčšinou bránime a čakáme na svoju príležitosť.“

Trnavčania sa nespoliehajú na to, že Fenerbahce nie je momentálne vo svojej koži. Po siedmich kolách tureckej ligy je až na 14. mieste z osemnástich tímov. A z posledných ôsmich súťažných stretnutí vyhral iba raz. V uplynulých troch chýbal v zostave slovenský futbalista Martin Škrtel, ktorého trápili menšie zdravotné problémy, ale už opäť trénuje s mužstvom a dnes by sa mal vrátiť na trávnik.

To isté platí aj o trnavskom kapitánovi Borisovi Godálovi, ktorý nehral v uplynulom ligovom zápase proti Slovanu, trápilo ho ľahšie svalové zranenie. „Zoberme si náš rozpočet a rozpočet Fenerbahce a hodnotu jeho hráčov. Nie sme lepší ako oni, ale už sme dokázali, že trochu šťastia a veľa srdca a bojovnosti vedia zápas aj vyhrať,“ domnieva sa pred ďalším zápasom Godál.

Ani Trnavčanom sa v domácej súťaži nedarí, prehrali štyri zápasy za sebou. Na rozdiel od Fenerbahce sú však úspešní v európskej súťaži. V prvom zápase D-skupiny Európskej ligy zdolali nečakane Anderlecht, kým Fenerbahce podľahol na pôde Dynama Záhreb hladko 1:4.

Martin Škrtel na tréningu Fenerbahce Istanbul. Foto: TASR, Martin Baumann
Martin Škrtel Martin Škrtel na tréningu Fenerbahce Istanbul.

Spartak to nepovažuje za výhodu, vie, že domáci urobia všetko, aby tentoraz vyhrali a do tabuľky si pripísali prvé body. Hostia sa musia pripraviť na búrlivú atmosféru, ktorá na štadióne Sükrüa Saracogla vládne. Má kapacitu 50-tisíc miest, nebude vypredaný, ale väčšina miest bude obsadená.

„Máme za sebou len jeden zápas v skupine, ten ešte o ničom nerozhoduje,“ zdôraznil brankár Martin Chudý. „S pokorou ideme od zápasu k zápasu, chceme sa pobiť o každý gól a každý bod. Nič dopredu nevzdávame, ale nechceme mať ani veľké vyhlásenia. Súperi sú favoriti, ale jedna vec sú papierové predpoklady, druhá realita na ihrisku. Ukázal to aj zápas s Anderlechtom. Niekedy môžeme byť v držaní lopty slabší, ale ak využijeme šance, môžeme aj vyhrať.“

Trnavčanov trápi, že oni o výraznú podporu svojich fanúšikov najbližšie prídu, pretože UEFA im udelila trest za rasistické prejavy divákov. V najbližšom súboji s Dynamom Záhreb nastúpia pred prázdnymi tribúnami (a k tomu musí klub zaplatiť pokutu 60-tisíc eur). Klub sa odvolá a ešte dúfa, že UEFA tento trest skoriguje.

Trnavská výprava sa presunula včera predpoludním do dejiska zápasu vládnym špeciálom. Večer si mužstvo vyskúšalo trávnik, na ktorom sa bude dnes hrať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fenerbahce Istanbul