Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

"Rozkopal som slovanistu..." Trnava dostala trest, bude hrať bez divákov

Futbalisti Spartaka Trnava odohrajú najbližší domáci duel Európskej ligy UEFA proti Dinamu Záhreb (25. októbra) pred prázdnymi tribúnami.

02.10.2018 20:34
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Povzbudzovanie fanúšikov Spartaka Trnava.
debata (20)

Disciplinárna komisia UEFA slovenského šampióna potrestala uzatvorením štadióna na jeden zápas a pokutou 60.000 eur. Trest prišiel za správanie sa fanúšikov Spartaka v predchádzajúcom stretnutí s Anderlechtom (1:0­).

"Dôvodom trestu je rasistický text v pozápasovom choráli ‚Rozkopal som slovanistu…‘. Spartak už bol za tento chorál v tej istej súťaži potrestaný pred dvomi rokmi vo Viedni. Teraz sa teda situácia znova zopakovala.

Okrem toho neminie klub ani 60-tisícová pokuta. Je len na škodu veci, že skutočne len kvôli pár jednotlivcom, ktorí spustili tento chorál, príde o ďalší futbalový zážitok niekoľko ďalších tisíc fanúšikov," informovala v utorok oficiálna stránka trnavského klubu.

Spartak dostal aj ďalšie finančné tresty a to za nepriechodné schody medzi sektormi na severnej tribúne a päť žltých kariet v súťaži.

„Spartak využije všetky možné kanály a prostriedky na zmiernenie, resp. zrušenie jednozápasového trestu bez divákov a proti trestu sa odvolá. Minimálne do tohto momentu a prípadného rozhodnutia zo strany UEFA, je predaj lístkov na zápas Spartak – Dinamo Záhreb zastavený. Fanúšikov, ktorí si už lístky zakúpili, klub žiada, aby si ich zatiaľ nechali u seba, v prípade negatívneho odvolania budú peniaze vrátené. O všetkom bude včas informovať oficiálna stránka spartak.sk,“ informoval slovenský klub.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Spartak Trnava