Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Oravec: Pred 2 týždňami som prehral v Malženiciach, teraz sme zdolali Anderlecht

Trnavský mladík, len 20-ročný Matej Oravec ešte aj pol hodinu po zápase neveriaco krútil hlavou.

21.09.2018 00:01
Matej Oravec Foto: ,
Matej Oravec sa teší z víťazného gólu Trnavy do siete Anderlechtu.
debata (8)

„Je to neuveriteľné. Pred dvoma týždňami som hral za juniorku v Malženiciach a prehrali sme a teraz zdoláme Anderlecht. Je to môj doteraz najkrajší zážitok v živote,“ vravel trnavský futbalový hrdina, ktorý gólom rozhodol o víťazstve nad Anderlechtom. Jedenásť minút pred koncom zápasu po rohovom kope zabudli na neho obrancovia súpera, zostal za ich chrbtami a zblízka hlavičkou strelil jediný gól stretnutia.

Futbalisti Spartaka Trnava majú prvé tri body v D-skupine Európskej ligy. A k doterajším štyrom miliónom eur, ktoré už majú vo vrecku, si na účet za cenné víťazstvo nad Anderlechtom pripísali aj 570-tisíc eur.

Víťazná premiéra Trnavy v skupinovej fáze EL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Trnavy pred zápasom s Anderlechtom.

Trnavčanom sa v aktuálnom ročníku pohárových súťaží darí, ale úspešnejší boli paradoxne na ihriskách súperov. Doma vyhrali do štvrtka len raz, hneď v prvom zápase zdolali Zrinski Mostar 1:0. Po vyše dvoch mesiacoch tento výsledok zopakovali a majú mimoriadne cenný skalp zvučného súpera.

Potvrdili sa predzápasové hodnotenia belgického trénera Heina Vanhaezebroucka, ktorý vyzdvihoval fyzickú pripravenosť trnavských hráčov. „Je to mužstvo, ktoré zvládne veľké množstvo súbojov a je v nich väčšinou úspešné,“ zdôrazňoval.

Spartak potvrdil, že nie je ľahké mu streliť gól, dobre bránil a po prestávke sa zlepšil aj v ofenzíve.

„Je to úžasný moment v našej kariére, za posledné obdobie sme zažili mnohé pozitívne okamihy, ale takto odštartovať našu premiéru v skupine Európskej ligy…? Nič lepšie sme si nemohli želať,“ vravel kapitán trnavského mužstva Boris Godál.

Na trnavskom štadióne zostali voľné miesta len v sektore hostí, ktorých prišlo do Trnavy niekoľko desiatok. Zápas sledovalo vyše 17-tisíc divákov. „Boli úžasní. Hneď od začiatku nás nabili obrovskou energiou a celý zápas boli našim dvanástym hráčom. Na ihrisku nás bolo dvanásť, takže sme mali veľkú výhodu v porovnaní so súperom,“ pokračoval Godál.

Futbalisti Trnavy oslavujú víťazstvo nad... Foto: TASR, Martin Baumann
Trnava, radosť Futbalisti Trnavy oslavujú víťazstvo nad Anderlechtom Brusel.

V prvom polčase boli iniciatívnejší i nebezpečnejší hostia, ale do jednoznačnej šance sa nedostali. Po prestávke zvýšili aktivitu aj domáci, viac útočili a dočkali sa zaslúženého gólu.

„Anderlecht aj na našom ťažkom teréne predviedol ešte viac kvality ako naši predchádzajúci súperi. Museli sme aj my ukázať ešte viac bojovnosti a srdca ako doteraz. Počkali sme si na našu šancu a rozhodli sme. Gól bol čerešnička na našej dnešnej torte,“ komentoval trnavský líder.

Európska liga – D-skupina – 1. kolo:

FC Spartak Trnava (SR) – RSC Anderlecht Brusel 1:0 (0:0)
Gól: 79. M. Oravec, ŽK: 11. Grendel, 13. A. Kadlec, 45. Marek Bakoš, 47. Martin Tóth, 49. Čanturišvili (všetci Trnava), rozhodovali: Clancy – D. Ross, Carr (všetci Škót.)
Spartak Trnava: Chudý – A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka (51. Kulhánek) – M. Oravec, J. Rada – Jirka (64. Malecki), Grendel, Čanturišvili – Marek Bakoš (87. Janso)
Anderlecht Brusel: Didillon – A. Najar (64. Saief), Vranješ, Sanneh, Milič – Musona (84. Makarenko), Kums, Trebel, Amuzu – Santini, Dimata (84. Gerkens)

Tabuľka:
    Z V R P S B
1. Dynamo Záhreb 1 1 0 0 4:1 3
2. SPARTAK TRNAVA 1 1 0 0 1:0 3
3. Anderlecht Brusel 1 0 0 1 0:1 0
4. Fenerbahce Istanbul 1 0 0 1 1:4 0

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Anderlecht Brusel #Matej Oravec