Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Luxemburský Dudelange ďalej šokuje. Rumuni sú pod veľkou paľbou kritiky

Futbalisti luxemburského klubu F91 Dudelange naďalej udivujú výkonmi a výsledkami na kontinentálnej pohárovej scéne.

24.08.2018 11:42
Antonio Conceicao da Silva Oliveira Foto: ,
Tréner Klužu Antonio Conceicao da Silva Oliveira.
debata

Po tom, ako v 3. predkole Európskej ligy 2018/2019 vyradili poľskú Legiu Varšava (2:1 vonku, 2:2 doma), sú blízko k dokonaniu ďalšej senzácie. Vo štvrtkovom úvodnom zápase play-off EL doma nečakane zvíťazili nad rumunským tímom CFR Kluž (2:0) a na budúci týždeň môžu na Balkáne ako prvý luxemburský klub spečatiť historický postup do skupinovej časti niektorého z európskych pohárov.

Kým maličká krajina v Beneluxe oslavuje úspech mužstva pod vedením Nemca Dina Toppmöllera (syn niekdajšej trénerskej legendy Klausa Toppmöllera, ktorý v roku 2002 priviedol Bayer Leverkusen do finále Ligy majstrov, pozn.), na rumunského zástupcu sa valí kritika zo všetkých strán. Prehru trojnásobného účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov v Luxembursku nikto nečakal.

Veľmi výstižne to zhrnul jeden z najuznávanejších rumunských žurnalistov Emanuel Rosu: „CFR Kluž, pýcha Rumunska. Bolo to najhoršie medzinárodné predstavenie rumunského klubu, aké som kedy videl. Majstri rumunskej ligy, naši najlepší hráči. Všetci by po tomto mali dostať padáka,“ napísal Rosu na twitteri.

K neúspechu CFR Kluž sa v médiách vyjadril aj prezident Klubu Iuliu Muresan. Jeho interpretácia prehry však všetkých zaskočila.

„Zdá sa mi, že mužstvo je unavené. To nie je ospravedlnenie, ale práve takto k tomu došlo. Je to pre nás bolestivé zlyhanie a hanba. Rozdiel bol v tom, že Dudelange hrá v slabšej lige a ešte k tomu si v nej odložilo zápas. My sme museli absolvovať ťažký ligový duel s Dinamom Bukurešť (CFR zvíťazil 3:1, pozn.). V ňom síce hráči zahrali veľmi dobre, ale podpísalo sa to pod ich výkon v Európskej lige,“ cituje Muresanove slová web sportowefakty­.wp.pl.

Rumunskí novinári sa však s jeho tvrdením nezhodli. Gazeta Sporturilor podotýka, že mužstvo CFR Kluž dosiahlo niečo, čo sa ešte nepodarilo žiadnemu rumunskému klubu – podľahnúť súperovi z Luxemburska. „Katastrofa v Luxembursku. Aká hanba! Nehrali sme ako šampión, ale ako rezervný tím. Sme z tretieho sveta,“ napísal spomenutý denník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dudelange #CFR Kluž