Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava bez kapitána. U súpera ešte neprehrala

Futbalisti Spartaka Trnava prišli minulý týždeň po veľkom boji s Crvenou zvezdou Belehrad o šancu zahrať si v skupine Ligy majstrov.

23.08.2018 07:00
SR Trnava futbal LM 3. predkolo odveta Belehrad... Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Trnavy.
debata (1)

Stále však žije ich nádej predĺžiť si európsky jesenný program. Dnes začnú v Ľubľane pokus o historický postup do skupiny Európskej ligy. Zápas na štadióne Stožice má výkop o 20.30.

„Radi by sme priviedli do Trnavy ďalšie dobré tímy, trnavský divák si takéto zápasy zaslúži,“ vraví Marek Bakoš, ktorý si proti CZ Belehrad otvoril svoj trnavský gólový účet a stal sa historicky najstarším strelcom trnavského mužstva v Lige majstrov (EPM).

Trnavčania hrali doteraz v najprestížnejšej súťaži a vďaka postupu do 3. predkola si zabezpečili aj po vypadnutí s belehradským súperom účasť v play off Európskej ligy. Priznávajú, že pred štartom sezóny s takýmto výborným výsledkom nerátali.

V doterajších šiestich zápasoch síce dva razy podľahli, ale v oboch prípadoch doma. Na ihriskách súperov sa im nečakane darí, v Mostare a Belehrade remizovali (1:1) a vo Varšave, v doteraz ich najlepšom zápase sezóny, zdolali Legiu 2:0.

„Po zápase s Crvenou zvezdou doma sme boli sklamaní, ale musíme dať hlavy hore, čaká nás ďalší dvojzápas a ak v ňom podáme také výkony ako doteraz, zahráme si v skupine Európskej ligy. Pre nás to boli veľmi dobré skúsenosti. Proti slovinskému súperovi budeme zasa o niečo sebavedomejší,“ domnieva sa obranca Andrej Kadlec.

Trnava už v minulosti dvakrát bojovala v play off Európskej ligy, ale naprešla cez Lokomotiv Moskva (2011) a FC Zürich (2014).

Zápas desaťročia pre Trnavu Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Trnavy v odvete 3....

Olympii, ktorú vedie srbský tréner Aleksandar Linta, sa v lige zatiaľ príliš nedarí, po piatich kolách jej patrí s jedným víťazstvom až 6. miesto medzi desiatimi účastníkmi. Naposledy podľahla doma lídrovi súťaže Mariboru 0:3.

V 1. predkole Ligy majstrov vypadla s Karabachom Agdam (0:1, 0:0), ale v Európskej lige jasne postupuje. Severoírsky Crusaders doma rozdrvila 5:1, vonku jej stačila remíza 1:1. Potom suverénne vyradila HJK Helsinki – po domácej výhre 3:0 sfúkla v odvete súpera 4:1.

„Mužstvo, ktoré sa prebojuje do play off súťaže, nemôže byť slabé. Vieme, že na jeho pôde nás nič ľahké nečaká,“ vyhlásil trnavský stredopoliar Erik Grendel.

Spartak potrebuje zbierať body aj v lige a uplynulú sobotu v Nitre nastúpil v pohárovej zostave. Zápas mu však príliš nevyšiel a uhral len remízu. Hráči pôsobili unaveným dojmom a stretnutie nedohral zranený Tóth. Tréner Radoslav Látal verí, že bude k dispozícii. „Ak by nemohol nastúpiť, bolo by to pre nás veľké oslabenie,“ pripomenul.

Trnave bude chýbať jej najlepší strelec uplynulého ročníka Marvin Egho, ktorý prestupuje do dánskeho prvoligového Randers FC. Neobjavil sa v trnavskom drese už ani v niektorých predchádzajúcich stretnutiach. Proti CZ Belehrad si v dvoch zápasoch pripísal len 15 minút. Oslabením bude neúčasť kapitána a opory obrany Borisa Godála, ktorý pauzuje po troch žltých kartách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Olimpija Ľubľana