Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia hovorí o rizikovom zápase. Slovan čaká tuhý boj

Oba slovenské tímy v 3. predkole Európskej ligy siahajú na postup. V prvých stretnutiach zdolali zvučných súperov.

16.08.2018 06:00
Slovan Bratislava, Rapid Viedeň Foto: ,
Momentka z prvého zápasu medzi bratislavským Slovanom a Rapidom Viedeň.
debata

Najmä Slovan Bratislava však čaká vo Viedni šichta, pretože na Pasienkoch vyhral len tesne (2:1) a v dnešnej odvete sú šance oboch tímov otvorené. Lepšie je na tom AS Trenčín, ktorý Feyenoord Rotterdam na žilinskom umelom trávniku rozstrieľal (4:0) a ak zopakuje dobrý výkon z prvého stretnutia, účasť v play off by mu už nemala ujsť.

Trenčín: Hrať ako za stavu 0:0

Trenčania pred týždňom holandský tím šokovali a pripravili si skvelú pozíciu pred odvetou. Keďže majiteľ, tréner i štyria hráči sú Holanďania, čaká ich na holandskej pôde špeciálny zápas.

Achraf El Mahdioui, jeden z Holanďanov v trenčianskom výbere, pripomína, že Feyenoord si v tíme želali. „Veľa sme o tom medzi sebou debatovali. Sledovali sme žreb a dúfali sme, že ho dostaneme,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe.

Triumf Trenčína nad Feyenoordom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hráči AS Trenčín a Feyenoordu Rotterdam...

Trenčín veril vo víťazstvo už v prvom stretnutí, ale realita prekonala jeho očakávania. „Máme síce kvalitný tím, ale s tým, že vyhráme 4:0, sme nerátali. Bolo to neuveriteľné. Teraz si myslím, že sme dostatočne silní na to, aby sme prešli do ďalšieho kola. Radi by sme zopakovali výborný výkon z prvého zápasu. Pokúsime sa hrať náš futbal aj v Rotterdame. Očakávame, že súper bude silnejší, u nás mu niektorí hráči chýbali a teraz podľa mňa nastúpia. Ešte nie je koniec,“ pokračoval 22-ročný trenčiansky stredopoliar.

Tréner Ricardo Moniz, ktorý je rodák z Rotterdamu a vo Feyenoorde aj pôsobil, nepovažuje súboj za rozhodnutý. Chce, aby jeho hráči ukázali opäť dobrý a aktívny výkon. „Nemôžeme sa stiahnuť a brániť výsledok. To by bol začiatok konca. Najlepšia obrana je ísť dopredu, to je dobrá taktika. Musíme hrať akoby bolo 0:0.“

Pripomína, že Feyenoord minulý mesiac otočil prípravný zápas s Fenerbachce za stavu 0:3. Toto skóre bolo ešte tri minúty pred koncom, a predsa holandský tím dokázal ešte vyrovnať. Aktuálne sa mu však nedarí, gól nestrelil v troch zápasoch za sebou, na presný zásah čaká 290 minút. Teraz potrebuje neinkasovať a strielať góly, vyhrať až päťgolovým rozdielom, čo je vzhľadom na jeho súčasnú formu náročná úloha.

Úspešnejší tím z dvojice Feyenoord Rotterdam – AS Trenčín narazí v play off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy na lepšieho z dvojice Sturm Graz – AEK Larnaka. V prvom súboji na rakúskej pôde vyhral cyperský klub 2:0.

Slovan: Škoda domáceho gólu

Slovanisti sa tešili z výhry nad Rapidom, ale mrzel ich gól vo vlastnej sieti. Ten môže v konečnom účtovaní zohrať dôležitú úlohu. Slovan potrebuje vo Viedni aspoň remizovať. Môže aj o gól prehrať, ale len pri vyššom skóre (3:2 a viac).

Slovan si poradil s Rapidom Viedeň Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
 Aleksandar Čavrič zo Slovana v súboji s Mateom...

Súper belasých nepodáva aktuálne najlepšie výkony. Už tri zápasy za sebou nevyhral, pričom v lige dva razy remizoval na domácej pôde s priemernými súpermi. Naposledy nedal Wolfsbergeru ani gól (0:0).

Slovanisti organizovali do Viedne špeciálny vlak s fanúšikmi, o tento spôsob prepravy prejavilo až 700 záujemcov, ale rakúska polícia ho nepovolila. Zároveň odporučila, aby využili autobusy. Bratislavský klub tento krok tri dni pred stretnutím považuje za nezmyselný, ale obrátil sa na fanúšikov s výzvou, aby podporili mužstvo a cestovali na zápas bežnými vlakovými i autobusovými spojeniami i osobnými vozidlami.

Podporu fanúšikom vyjadril v mene celého tímu aj kapitán Vasil Božikov, ktorý nesúhlasí so zrušením špeciálneho vlaku. „Nenechajte sa odradiť a príďte nás vo veľkom podporiť,“ vyzval priaznivcov belasých. Rakúska polícia považuje dnešný súboj za vysoko rizikový. Očakáva vo Viedni viac ako tisíc priaznivcov z Bratislavy.

Tréner i hráči Slovana očakávajú náročnú odvetu. „Rapid má kvalitné mužstvo, ale v prvom zápase sa naši hráči presvedčili, že sa s ním dá hrať, čo je dôležité. Súper musí v odvete streliť gól, trochu otvoriť hru a to je aj šanca pre nás, máme hráčov na rýchle protiútoky,“ zdôraznil tréner Slovana Martin Ševela.

V prípade, že futbalisti Slovana postúpia cez Rapid Viedeň, čaká ich jeden z dvojice Hajduk Split alebo FCSB Bukurešť. Ich prvý zápas sa skončil na chorvátskej pôde bez gólov.

Dnešný program

Odvety 3. predkola Európskej ligy: 20.30 Feyenoord Rotterdam – AS Trenčín (prvý zápas 0:4), Rapid Viedeň – Slovan Bratislava (1:2)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Rapid Viedeň #Feyenoord Rotterdam