Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti si kúpili už 1000 vstupeniek na odvetu vo Viedni. Klub žiada o ďalšie

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava žiada predstaviteľov rakúskeho SK Rapid Viedeň o ďalších 500 vstupeniek na štvrtkový odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy v rakúskej metropole.

15.08.2018 18:06
Slovan, Rapid Foto: ,
Fanúšikovia Slovana v prvom zápase proti Rapidu Viedeň.
debata

Priaznivci „belasých“ si zakúpili na duel už tisíc lístkov, ale podľa pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA) prislúcha každému hosťujúcemu tímu v medzinárodných stretnutiach počet vstupeniek vo výške 5 percent celkovej kapacity štadióna, čo je niečo viac ako 1400 miest.

Informáciu priniesol oficiálny web slovenského vicemajstra. Prvý zápas v Bratislave sa minulý týždeň skončil triumfom Slovana 2:1.

"V prvom rade ma veľmi teší, že naši fanúšikovia prejavujú veľký záujem o zápas vo Viedni a chystajú sa podporiť naše mužstvo. Robíme maximum, aby sme pre nich získali ďalšie vstupenky. Poslali sme oficiálnu žiadosť o ďalšie vstupenky, ktorú sme adresovali aj na UEFA. Dnes cestujeme do Viedne na stretnutie so zástupcami Rapidu i delegátom zápasu a budeme bojovať o to, čo nám patrí.

Nie je možné, aby rakúska strana odmietla splniť predpis UEFA o pridelení piatich percent vstupeniek z celkovej kapacity štadióna pre hosťujúce mužstvo. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby nás mohli fanúšikovia prísť podporiť v čo najväčšom počte,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Slovan od začiatku rokovaní s Rapidom požadoval 1 500 lístkov, ale rakúska strana mu poskytla iba dve tretiny z tohto počtu s odvolaním sa na rozhodnutie miestnej polície.

Slovan si poradil s Rapidom Viedeň Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
 Aleksandar Čavrič zo Slovana v súboji s Mateom...

V prípade odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy je to už druhý problém, ktorý musí riešiť slovenský klub. V pondelok zrušil plánovaný vlakový výjazd, ktorý mu nedovolila zrealizovať rakúska polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Rapid Viedeň