Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Odveta Slovana vysoko riziková, polícia v Rakúsku očakáva vyše tisíc Slovákov

Viedenská polícia označila štvrtkový odvetný duel 3. predkola Európskej ligy medzi domácim Rapidom Viedeň a Slovanom Bratislava za vysoko rizikový a v metropole krajiny očakáva 1000 až 1200 fanúšikov slovenského klubu. Už v pondelok pritom zakázala príchod špeciálneho vlaku s priaznivcami "belasých".

14.08.2018 15:08
Slovan, Rapid Viedeň Foto: ,
Fanúšikovia Slovana počas zápasu s Rapidom Viedeň.
debata (5)

Slovan vyhral v prvom zápase v domácom prostredí 2:1, pričom v Bratislave neprišlo k žiadnym incidentom. Viedenská polícia si však myslí, že v odvete sa situácia môže vyhrotiť a preto sa na duel patrične pripravuje.

„Naše opatrenia sa nezameriavajú iba na štadión a jeho okolie, ale s fanúšikmi hostí budeme už od hraníc a aj priamo v meste,“ citovala agentúra APA policajného hovorcu Patricka Maierhofera.

Keďže rakúske úrady zakázali vypraviť špeciálny vlak, ktorý by zastavil neďaleko štadióna a odtiaľ by fanúšikov Slovana aj odviezol späť, tí sa dopravia na duel individuálne.

Slovan si poradil s Rapidom Viedeň Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
 Aleksandar Čavrič zo Slovana v súboji s Mateom...

„Vlak sme neodporučili z operačno-taktických dôvodov,“ povedal Maierhofer. Podľa neho by mohli robiť problémy aj priaznivci videnskej Austrie, s ktorou má Slovan družbu. „Nevieme, či a v akom rozsahu sa zúčastnia.“

Priamo na štadióne a v jeho okolí bude na bezpečnosť dohliadať asi 300 policajtov, dokopy by ich malo byť v akcii až tisíc. Mnoho z nich bude sprevádzať fanúšikov Slovana už od hraníc a dohliadať na pokoj aj v centre mesta. Podľa Maierhofera sa Slovanisti majú stretnúť práve tam a odtiaľ ísť hromadnou dopravou na Allianz Stadion. „No zatiaľ nevieme, kde presne sa stretnú,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Rapid Viedeň #futbaloví fanúšikovia