Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále musíme byť obozretní, varuje Šemrinec po rozstrieľaní Feyenoordu

Futbalisti AS Trenčín zvládli úvodný zápas 3. predkola Európskej ligy 2018/2019 proti Feyenoordu Rotterdam nad očakávania. Pätnásťnásobného holandského majstra zdolali na žilinskom umelom trávniku v takmer tridsaťstupňovej horúčave 4:0 a pred budúcotýždňovou odvetou na štadióne De Kuip (16. augusta o 20.30 h SELČ) majú výbornú východiskovú pozíciu.

10.08.2018 07:56 , aktualizované: 22:38
Lukáš Skovajsa, Antonio Mance, Joey Sleegers,... Foto: ,
Hráči AS Trenčín, zľava Lukáš Skovajsa, Antonio Mance, Joey Sleegers, Philip Azango a Abdúl Zubairu oslavujú gól.
debata

Trenčianski futbalisti rozobrali v 3. predkole Európskej ligy elitný holandský klub Feyenoord Rottedram. Čisté konto si udržal brankár Igor Šemrinec, ktorý najmä po prestávke vyriešil niekoľko nepríjemných situácií.

V pohárových zápasoch je často kľúčové nielen vyhrať, ale doma neinkasovať…

Nerád to ako brankár hovorím, nechcem vyzdvihovať seba, ale je to naozaj dôležité. Najmä v prvých súbojoch, keď máme pred sebou ešte odvetu. Z nuly na mojom konte mám veľkú radosť.

Čo rozhodlo o jasnom víťazstve?

Boli sme na zápas a súpera dobre pripravení, predstavuje holandskú školu, aj my sa usilujeme o trochu podobný štýl. Súper mal diery v obrane, ale to bolo aj tým, že sa usiloval hrať futbal.

Výsledok 4:0 je jednoznačný. Máte ešte obavu, že by nemusel stačiť?

Určite to nebude formálna odveta. Pamätám si na náš zápas na pôde Vojvodiny Nový Sad, kde sme za hodinu prehrávali 0:3, boli sme doplašení, nevedeli sme, čo sa deje. Petržalka zdolal Celtic 5:0 a v odvete sa trápila. Podobných príkladov je viac. Samozrejme, vybojovali sme výborný výsledok a naše šance sú teraz vyššie ako súperove.

Akú odvetu očakávate?

Čaká nás iný Feyenoord, inak sa na nás pripraví. Myslím si, že taký klub, nemôže takto ľahko vypadnúť. Nebude to mať teraz ľahké ani s fanúšikmi a ani s novinármi. Pre nás bude dôležité, aby sme hrali náš futbal. Nemôžeme v Rotterdame nastúpiť so strachom, odkopávať lopty a iba brániť. To by sa nám mohlo vypomstiť.

Triumf Trenčína nad Feyenoordom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hráči AS Trenčín a Feyenoordu Rotterdam...

S akým výsledkom by ste boli pred prvým zápasom spokojný? Ako ste uvažovali?

Pohárová matematika je vždy jasná. Doma neinkasovať a nejaký gól streliť, to znamená zvíťaziť aspoň tesne. Veril som, že môžeme byť doma úspešní a že uhráme aj výsledok, ktorý nás udrží v hre pred odvetou. Bol by som spokojný aj s jednogólovým náskokom. S výhrou 4:0 určite nik z nás nerátal.

V prvom polčase ste nemali veľa práce, ale po prestávke vás súper zamestnával a zopárkrát ste mužstvo podržali…

Som radšej, keď mám čo najčastejšie kontakt s loptou, keď som v hre. Je to lepšie, ako keď len stojím v bránke bez práce. Po prestávke už aj Feyenoord zistil, že musí so zápasom niečo robiť. A možno ani my sme už neboli takí koncentrovaní ako v prvom polčase. Preto prišli súperove možnosti.

Bola v zápase situácia, ktorá vám dala najviac zabrať?

Najkomplikovanejšia bola strela spoza šestnástky päť minút pred koncom, ešte predo mnou aj skočila. Tá ma asi najviac vyľakala.

Vyznamenal sa trojgólový strelec Antonio Mance. Čakala ho nejaká špeciálna gratulácia, alebo to beriete ako povinnosť zakončovateľa?

Keď dá niekto v zápase Ligy majstrov tri góly, nie je to samozrejmosť, hoci od útočníka sa góly čakajú. Nijakú odmenu za to od nás nedostal. My sa na to, vrátane Antonia, pozeráme tak, že sme predviedli dobrý kolektívny výkon, ten rozhodol. Nemali sme nijaký slabý článok v tíme, nemuseli sme nikoho ťahať. Mance zlízal šľahačku, ale veľké debaty sme o tom neviedli. V piatok sme mali tréning a na ňom sme sa k zápasu s Feyenoordom vôbec nevracali. Stane sa témou zasa až na budúci týždeň, keď sa budeme chystať na odvetu. Potom ho aj podrobnejšie zhodnotíme.

Kým pocestujete na odvetu, čaká vás zajtra opäť zápas v Žiline – tentoraz ligový. Skoncentruje sa mužstvo na maximálny výkon aj v domácej súťaži?

Chceme a aj sa musíme skoncentrovať na tento zápas. Už sme doma na Myjave jeden zápas prehrali, s Ružomberkom. Ukazuje sa, že tento rok bude Slovan veľmi silný. Nemôžeme si dovoliť strácať body, aby nám neušiel. Musíme rýchlo prepnúť a zachytiť aj začiatok ligy. Neskôr by sme stratu ťažko doháňali.

Tréneri pohárových zástupcov často menia zostavu, aj na brankárskom poste striedajú hráčov. Ako je to s vami, trúfate si odchytať všetko?

Trúfam si, ale to je jedna vec. A druhá, ako sa rozhodnú tréneri. To neviem ovplyvniť. Som rád v bránke a užívam si to aj teraz.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Feyenoord Rotterdam #Igor Šemrinec