Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan a Trenčín hostia súperov so 47 titulmi

Futbalisti Slovana Bratislava a AS Trenčín sa v 3. predkole Európskej ligy najskôr predstavia doma a zmerajú si sily s atraktívnymi a úspešnými tímami, ktoré získali dovedna 47 titulov majstra svojej krajiny.

09.08.2018 00:00
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť hráčov AS Trenčín.
debata

Trenčania privítajú Feyenoord Rottedam v Žiline a slovanisti hostia Rapid Viedeň na Pasienkoch.

Trenčín: Feyenoord je špeciálny súper

Holandská stopa je v trenčianskom klube výrazná. Majiteľ i tréner sú Holanďania a v aktuálnom kádri sú štyria holandskí futbalisti. Aj preto je dnešný zápas pre Trenčanov špecifický.

V lige si naposledy poradili s nováčikom zo Serede, vyhrali 5:1. „Pred Feyenoordom sme si zachovali víťaznú atmosféru v kabíne, čo je dôležité,“ vyhlásil na klubovej stránke strelec dvoch gólov, holandský krídelník Joey Sleegers.

Je odchovancom Feyenoordu, o to viac sa teší na dnešný zápas. „Videl som Rotterdam proti PSV uplynulý víkend v Superpohári. Verím, že sa mu môžeme rovnať. Pôjdeme na sto percent. Poznám veľa chalanov z ich šatne, azda nám to pomôže. Je to pre nás veľká výzva a dúfam, že to zvládneme,“ vravel.

Marek Hamšík v súboji s Renatom Tapiom z... Foto: Reuters, MICHAEL KOOREN
Hamšík Marek Hamšík v súboji s Renatom Tapiom z Feyenoordu.

V generálke na zápas v Žiline, ktorou bol holandský Superpohár, triumfoval Feyenoord až v penaltovom rozstrele (6:5). Zápas s domácim PSV Eindhoven, v ktorom nastúpila v rotterdamskom drese aj hviezda Robin van Persie, sa skončil bez gólov.

Trenčania si na tento pohárový zápas zvolili za domáce prostredie Žilinu, kde už hrávali aj v minulých rokoch v Lige majstrov. Feyenoord sa rozhodol, že v Žiline neabsolvuje ani tréning, ani tlačovú besedu.

Patrí medzi najúspešnejšie kluby v krajine tulipánov. V zbierke má najcennejšie európske poháre – EPM i Pohár UEFA. Je držiteľom 15 titulov a 13 Holandských pohárov.

Slovan: Rapid možno zaplní Pasienky

Bratislavské Pasienky asi zažijú po dlhšom čase pravú futbalovú atmosféru. Na zápas Slovana s Rapidom Viedeň, ktorý má výkop o 21.05, by mohlo byť hľadisko takmer plné.

Súboj sprevádzajú zvýšené bezpečnostné opatrenia. Do Bratislavy sa chystá aj početná skupina (asi tisíc) fanúšikov viedenského klubu. Blízkosť metropol oboch krajín a nielen z toho vyplývajúca rivalita robia zo zápasu slovensko-rakúske derby. Vnímajú to aj legionári v drese belasých.

Radosť hráčov Rapidu Viedeň. Foto: SITA/AP, Ronald Zak
Rapid Viedeň Radosť hráčov Rapidu Viedeň.

„Tešíme sa na prestížne derby s Rapidom, bude to veľký zápas. Prajem si plný štadión a parádnu atmosféru,“ vyhlásil slovinský strelec Andraž Šporar pre klubový web. V podobnom duchu sa vyjadril aj tréner Martin Ševela: „Súboj s Rapidom Viedeň je pre nás veľkou motiváciou.“

V lige v Michalovciach (2:1) dal tradične priestor menej vyťaženým hráčom, po dlhšom čase sa v základnej zostave objavil Filip Hološko a strelil vedúci gól.

„Čaká nás ťažký súper a veľký zápas, na ktorý sa tešíme. Bolo by výborné neinkasovať a streliť nejaký gól, aby sme si utvorili dobrú pozíciu do odvety. Verím, že nás prídu podporiť aj fanúšikovia, budeme ich potrebovať,“ vyjadril sa Hološko na stránke Slovana.

Rapid čaká premiéra v aktuálnom ročníku Európskej ligy. Doteraz hral len zápasy v domácich súťažiach. Po dvoch víťazstvách sa naposledy trápil doma s Altachom (1:1).

V minulom ročníku skončil tretí v lige, je najúspešnejším rakúskym klubom, získal 32 titulov a 14 národných pohárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Rapid Viedeň #Feyenoord Rotterdam