Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín siaha na postup, dvaja živia nádej

Futbalisti AS Trenčín majú pred odvetami 2. predkola Európskej ligy najlepšiu východiskovú pozíciu zo slovenských tímov. Zdolali Górnik Zabrze (1:0).

02.08.2018 08:00
Trenčín, gól, radosť Foto: ,
Trenčanska radosť z gólu.
debata

Slovan Bratislava bude doma doháňať nečakanú jednogólovú prehru z Malty (1:2). A najzložitejšiu situáciu majú hráči DAC Dunajská Streda, ktorí podľahli pred týždňom doma Dynamu Minsk (1:3).

Trenčín: Súper čaká na výhru

Trenčianski futbalisti sa ako jediní zo slovenských zástupcov v prvom zápase tešili z víťazstva.

Dokázali vyhrať na pôde historicky najúspešnejšieho poľského tímu Górniku Zabrze (1:0). Aj s trochou šťastia, pretože súper mal niekoľko výborných možností na skórovanie, ale napokon rozhodla presná Azangova strela.

„Pred odvetou je všetko otvorené,“ tvrdí holandský kouč Trenčanov Ricardo Moniz.

Generálky DAC, Slovana a Trenčína na odvety EL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Slovanista Andraž Šporar sa teší z jedného zo...

Poľský tím sa v úvode novej sezóny trápi. V uplynulých piatich zápasoch nevyhral ani raz. Naposledy sa tešil z chudobného víťazstva nad moldavskou Zariou Balti (1:0) v 1. predkole Európskej ligy. Teraz musí na Myjave vyhrať, ak chce postúpiť.

„Dôležité bolo, že sme v prvom zápase strelili gól a udržali si čisté konto. Aj v odvete musíme hrať tak ako u súpera v prvom polčase, keď sme boli lepší,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovej stránke obranca AS James Lawrence.

V prípade postupu sa Trenčín stretne s Feyenoordom Rotterdam.

Slovan: Aj v odvete ako v lige

Bratislavský tím síce v prvom zápase nečakane podľahol maltskému outsiderovi, lenže v jeho silách je doma vybojovať postup. Pravda, v prípade, že podá lepší výkon ako v prvom stretnutí. V uplynulom ligovom kole vyhrali belasí nad Podbrezovou (3:0) a po takmer roku sa v základnej zostave objavil skúsený Kornel Saláta.

„Aj v pohári musíme hrať podobne ako s Podbrezovou, avšak vo vyššom tempe. Od úvodnej minúty chceme hrať agresívne, na jeden dotyk a ofenzívne, aby sme čo najskôr otvorili skóre. Treba zároveň pozorne brániť a udržať nulu,“ naznačil v rozhovore na stránke Slovana Saláta, ktorého na dlhý čas vyradilo zranenie.

Tréner Martin Ševela v závere ligového súboja šetril niektorých hráčov. Bol spokojný najmä s prístupom a verí, že ho jeho zverenci zopakujú aj dnes. „Videl som zápal, vášeň a radosť z futbalu, čo nám chýbalo na Malte,“ zdôraznil.

Ak Slovan odvetu zvládne, čaká na neho Rapid Viedeň.

DAC: Jedinou šancou je útok

Najťažšiu pozíciu má dunajskostredský DAC. Doma podľahol Minsku 1:3. „V Minsku nemáme inú možnosť len hrať ofenzívne,“ pripomína nemecký kouč DAC Peter Hyballa.

Doma hralo mužstvo od 39. min bez vylúčeného Šimčáka. Teraz sa bude spoliehať na strelcov, najmä na útočníka Baya, ktorý naposledy v lige s Michalovcami strelil dva góly. V tomto zápase sa DAC dobre naladil na odvetu.

Zľava: Erik Pačinda z FC DAC 1904 Dunajská... Foto: SITA, Martin Havran
Erik Pačinda Zľava: Erik Pačinda z FC DAC 1904 Dunajská Streda a Roman Begunov z FC Dynamo Minsk v prvom vzájomnom zápase.

"Po doterajších výkonoch a výsledkoch máme na čom stavať, veríme si. Myslím si, že rozhodne efektivita. Ak sa ja alebo niektorý zo spoluhráčov dostaneme do šance, musíme byť nekompromisní,“ vyhlásil na stránke DAC legionár z Pobrežia Slonoviny, ktorý spálil v prvom súboji najväčšiu šancu domácich.

V nasledujúcom kole sa víťaz tohto súboja stretne so Zenitom Petrohrad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda