Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania urobili krok k Feyenoordu, Slovanu chýbali kreativita a srdce

Trenčianski futbalisti mali papierovo najsilnejšieho súpera, ale iba oni dokázali zo slovenských tímov vyhrať.

27.07.2018 09:12 , aktualizované: 13:49
Trenčín Foto: ,
Gólová radosť Trenčanov.
debata (1)

V prvom zápase 2. kola AS triumfoval na pôde štvrtého mužstva poľskej ligy Górniku Zabrze (1:0). Slovan Bratislava nestačil na maltský Balzan, ale aspoň skorigoval prekvapujúcu prehru (1:2). Najťažšiu pozíciu pred budúcotýždňovými odvetami bude mať Dunajská Streda, ktorá doma podľahla Dynamu Minsk (1:3).

Trenčín: Rozhodol Nigérijčan Azango

Najpočetnejšie zastúpenie v kádri AS majú z legionárov Holanďania (4) a aj na lavičke sedí holandský kouč. Ale nielen pre nich je špeciálnou motiváciou postúpiť do ďalšieho kola, v ktorom čaká Feyenoord Rotterdam.

Trenčania k nemu urobili výrazný krok v Zabrze, kde nad historicky najúspešnejším poľským mužstvom vyhrali 1:0. Jediný gól strelil pred prestávkou mladý Nigérijčan Azango.

Tréner AS Ricardo Moniz je napriek sľubnému výsledku v prognózach obozretný. „Máme mladé mužstvo a tento zápas bol pre nás dobrou skúsenosťou. Aj keď sme vyhrali, pred odvetou je všetko otvorené,“ vyhlásil a pochválil svojich najmä za výkon v prvom polčase. „Hrali sme bez strachu a Azangov gól nám dodal ešte väčšiu sebadôveru.“

Tréner súpera Marcin Brosz nevidí situáciu ako stratenú. „Trenčín nás neprekvapil, ale dal gól a my nie. Sme len v polčase tohto súboja, pred nami je ešte odveta,“ pripomenul.

Ševela: Všetko je otvorené

Jediným pozitívom vystúpenia Slovana na maltskej pôde je fakt, že Savičevič za stavu 0:2 zmiernil prehru belasých. Tá im dáva šance aj pred odvetou, za predpokladu, že podajú podstatne lepší výkon ako v prvom stretnutí.

„Cieľ, ktorý sme mali pred zápasom, sme nesplnili. Pred odvetou je všetko otvorené,“ hodnotil tréner Martin Ševela. Po prestávke poslal na ihrisko Savičeviča a ten strelou z hranice šestnástky znížil na 1:2.

Slovanisti mali väčšinu zápasu prevahu, ale väčšie šance si nevypracovali. Za to domáci, ktorí sa spoliehali na dôslednú obranu a protiútoky, mohli svoj náskok ešte zvýšiť.

„Nehrali sme dobre, chýbala nám väčšia kreativita. A aj väčšie srdce, zápal do hry či rýchlejšie otáčanie akcií. Máme však kvalitu, aby sme Balzan zdolali doma i vonku,“ verí v obrat Ševela.

DAC: Oslabený tím to nezvládol

Bol to trinásty zápas DAC na európskej scéne a šťastie mu nepriniesol.

Domáci mali ťažké srdce na ukrajinského rozhodcu Bojka, ktorý vylúčil v 39. min Šimčáka, ale mali by sa viac hnevať na svojho obrancu, ktorý mal žltú kartu a nezmyselne na súperovej polovici stiahol zozadu hráča…

DAC v tom čase už prehrával, prvý gól inkasoval v kompletnom zložení v 24. min. V závere 1. polčasu vykresal nádej Pačinda, ktorý premenil penaltu, lenže druhý polčas domáci nezvládli a inkasovali ďalšie dva góly. Mrzieť ich môže najmä tretí, ktorý padol v posledných sekundách nadstaveného času. Aj v oslabení si vypracovala Dunajská Streda šance, najväčšiu spálil Bayo.

„V Minsku musíme hrať ofenzívne, nebojíme sa toho,“ zdôraznil nemecký tréner Peter Hyballa, ktorý prvý raz viedol mužstvo na domácom štadióne.

Tréner Minska Sergej Gurenko mal výhrady k výkonu svojich zverencov. "Čo sa týka výsledku, sme spokojní, čo sa týka hry, spokojní nie sme.“

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín